Microsoft brengt vage achtergronden naar Teams op VDI

Wie een VDI-oplossing van Citrix of VMware combineert met Microsoft Teams, kan binnenkort achtergronden vaag maken of vervangen.

Teams maar ook Zoom en Google Meet laten je al een tijdje toe om de achtergrond te vervagen tijdens een videocall. Dat is handig wanneer die achtergrond afleidt, of wanneer je thuis werkt en je niet de intentie hebt je leefruimte met de wereld te delen. Voor Teams werkt de functie echter niet op alle hardware. Wie Microsofts samenwerkingstoepassing in een VDI-omgeving draait, kan de achtergrond niet manipuleren.

Citrix en VMware

Daar komt nu verandering in. Microsoft voegt achtergrondeffecten toe aan Teams binnen de VDI-oplossingen van Citrix en VMware. De functionaliteit komt volgens de roadmap deze maand nog beschikbaar.

lees ook

Microsoft Teams nu volledig geoptimaliseerd voor Apple M1- en M2-chips

Teams is een succesverhaal voor Microsoft. Vorig jaar telde de oplossing 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en begin dit jaar waren dat er al 270 miljoen. Met meer functionaliteit voor Teams op VDI hoopt Microsoft het aantal gebruikers nog aan te dikken.

De concurrentiestrijd is stevig, aangezien onder andere Cisco, Zoom en Google op dezelfde gebruikers azen. Microsoft heeft echter een groot voordeel: het levert Teams als onderdeel van zijn Microsoft 365-suite waardoor de meerkost voor veel organisaties beperkt of zelfs onbestaande is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home