Gratis GitHub-gebruikers krijgen ongelimiteerde private repositories

GitHub

Microsoft wil zich na de controversiële overname van GitHub van zijn sympathiekste kant laten zijn. Niet-betalende gebruikers van het software-ontwikkelingsplatform krijgen voortaan toegang tot een onbeperkte hoeveelheid privé-repositories.

Microsoft wil GitHub met de zet interessanter maken voor kleinere ontwikkelaarsteams. Terzelfdertijd is het initiatief natuurlijk goed voor de concurrentie met GitLab, waar veel ontwikkelaars principieel naartoe stormden na de overname van GitHub door Microsoft vorig jaar.

Wie intekent op GitHub Free kan met maximaal drie ontwikkelaars per repository samenwerken, en dat voor een onbeperkte hoeveelheid repositories. Veel ontwikkelaars zouden dergelijke privé-repositories gebruiken in hun sollicitatie, om kleine zijprojectjes te managen, of om snel even iets uit te proberen. Dankzij de nieuwe prijsstrategie is dat nu geen probleem meer. Publieke repositories, waar de hele GitHub-gemeenschap aan de code kan, blijven natuurlijk helemaal gratis zonder beperkingen. Logisch, aangezien in die opensource-samenwerking de essentie van het GitHub-DNA vervat zit.

Duidelijker aanbod

GitHub maakt verder van de gelegenheid gebruik om zijn aanbod voor grotere ondernemingen te stroomlijnen. GitHub Enterprise Cloud en GitHub Enterprise Server worden geconsolideerd onder de noemer GitHub Enterprise. Met dat aanbod kunnen organisaties hun eigen repositories hosten of de cloud gebruiken al naargelang hun voorkeur, en dat aan een eengemaakt prijsplan. GitHub Connect laat dan weer een veilige link tussen de twee toe, zodat ontwikkelaars een hybride omgeving kunnen gebruiken. Github Enterprise kost 21 dollar per maand per gebruiker.

In een blogpost waar de officiële aankondiging werd gedaan, lezen we verder dat GitHub Pro en GitHub team ook beschikbaar blijven voor organisaties of teams die professionele tools zoeken om beter samen te werken. GitHub Team kost 9 dollar per maand per gebruiker, met de pro-versie volstaat 7 dollar. Microsoft benadrukt bij monde van GitHub nogmaals dat er aan het opensource-aanbod niets veranderd.

Gerelateerd: GitHub telt meer dan 100 miljoen repositories

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home