Epos lanceert nieuwe 4K USB-camera voor kleine en middelgrote vergaderruimten

epos webcam

De Epos Expand Vision 1M moet ervoor zorgen dat iedereen er op zijn best uitziet in eender welke vergaderruimte, van klein tot middelgroot.

Tijdens ISE regent het traditioneel aankondigingen van nieuwe audio- en videoconferencingoplossingen, en de editie van dit jaar stelt daarin zeker niet teleur. Vandaag is Epos aan de beurt. De Deense audiospecialist breidt zijn portfolio voor het zakelijke publiek uit met de Expand Vision 1M, een nieuwe 4K USB-camera voor kleine en middelgrote vergaderruimten.

Naast 4K-beeldkwaliteit is deze webcam uitgerust met 8x digitale zoom. Een vleugje AI mag vandaag de dag niet meer ontbreken en ook in de Epos Expand Vision 1M vinden we kunstmatige intelligentie terug. Hiermee kan de camera de ruimte opdelen in intelligente beeldkaders die zich dynamisch aanpassen aan het aantal deelnemers, zodat iedereen goed in beeld komt.

epos expand vision 1m

Eenvoudige installatie

De webcam werkt volgens een simpel plug-and-play-principe. Meer dan een vergaderruimte met een computerkast, een monitor, een luidsprekertelefoon en deelnemers die hun eigen apparaat meenemen heeft de Epos Expand Vision 1M niet nodig. Epos schrijft dat dat de webcam werkt met elk Android- of Windows-apparaat, dus de fabrikant geeft je de keuze om met je smartphone of laptop in te bellen in een vergadering.

Het doel dat Epos voor ogen lijkt te hebben, is om een Microsoft Teams-Rooms-achtige setting te creëren voor kleinere vergaderruimtes zoals met de Expand Vision 3T, die UC-gecertificeerd is en dus niet vasthangt aan één softwareplatform. Zo verwoordt Theis Mørk het: “Om het meeste uit vergaderingen te halen, moeten videoconferenties volgens ons ongecompliceerde ervaringen zijn. De EXPAND Vision 1M maakt dat concept waar door professionele beeldkwaliteit te bieden in bestaande vergaderruimten, waardoor klanten hun hybride vergaderingen probleemloos naar een hoger niveau kunnen tillen.”

lees ook

Epos Expand Vision 3T review: Scherpe prijs voor Teams zonder pc

Prijs en beschikbaarheid

De Epos Expand Vision 1M zal vanaf maart 2023 beschikbaar zijn. De officiële productpagina leert ons dat de adviesprijs wel een flinke 699 euro bedraagt, dat is dan excl. btw welteverstaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home