Zoom-CEO verdedigt opheffing telewerk

Zoom

Tijdens een grote meeting met een groot deel van de werknemers, verklaarde Zoom-CEO Eric Yuan de beslissing van het bedrijf om telewerk weer een stuk terug te schroeven.

Eric Yuan, CEO van Zoom, liet tijdens een algemene meeting meer licht schijnen op de recente beslissing om telewerk bij het communicatiebedrijf weer in te perken.

Back tot the office

We frissen de geheugens even op: twee weken geleden kwam er het verrassende nieuws dat iedereen die binnen een straal van vijftig kilometer van een Zoom-kantoor woont, weer veel vaker op datzelfde kantoor wordt verwacht. Dat was ook licht ironisch nieuws, want Zoom was inmiddels ongeveer synoniem geworden voor videocalls, een belangrijk element van telewerk.

Interne bevragingen gaven nochtans aan dat heel wat Zoomies telewerk liever zouden verderzetten. Begin dit jaar had Zoom de kantoordeuren weer geopend, maar amper twee procent van de werknemers maakte daar toen weer geregeld gebruik van.

lees ook

Zoom verduidelijkt nogmaals voorwaarden gebruikersdata voor training AI

Liever live

Yuan is het ongetwijfeld niet eens met het hoongelach van de buitenwereld. Hij gaf meer uitleg over de gecontesteerde beslissing, tijdens een algemene meeting binnen het bedrijf. De inhoud daarvan lekte tot bij mediabedrijf Business Insider en die klinkt eigenlijk helemaal niet zo onlogisch.

De hoofdreden die de CEO geeft, is dat mensen elkaar veel minder goed leren kennen als het merendeel van de communicatie via een video verloopt. Dat heeft als gevolg dat ze elkaar minder vertrouwen en dat beïnvloed de innovatie dan weer.

Wie de vergelijking kan maken tussen een brainstorm online of in de sfeer van één ruimte, die zal moeten toegeven dat verbaal pingpongen in dat laatste geval aangenamer is en dus vaak ook meer resultaat voortbrengt. Intussen schrapte Zoom ook al de vergadervrije woensdagen, omdat die een negatieve invloed op de samenwerkingen zouden hebben.

Volgens Yuan is iedereen online ook vriendelijker en dus voorzichtiger. Er valt dus minder kritiek tijdens een online debat. Daardoor is het moeilijker om met goede ideeën te komen, mensen zijn minder streng voor elkaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home