Zoom stopt met vergadervrije woensdagen

Communicatiebedrijf Zoom heft het verbod op woensdagen zonder meetings op. Volgens het bedrijf zou dit slecht zijn voor de algemene samenwerking.

Het Amerikaanse bedrijf dat intussen synoniem is met videocalls, Zoom, stopt met zijn vergadervrije woensdagen. Die dagen zonder meetings zouden een negatieve invloed hebben op de samenwerking tussen collega’s.

De baas beslist

De beslissing kadert in een breder plan om bepaalde implementaties van tijdens de lockdowns weer terug te draaien. Het bedrijf kwam deze week ook al in het nieuws met het terugschroeven van telewerk, iets dat nog steeds een beetje bizar klinkt over een firma als Zoom.

Volgens een memo van CEO  Eric Yuan gaat het te snel voor Zoom om die maatregelen vol te houden. De midwekelijkse vergaderpauze vormt een veel te grote barrière voor een vlotte samenwerking tussen werknemers van Zoom op verschillende locaties, zegt hij ook nog. Yuan moedigt zijn werknemers (of, jawel, Zoomies) nu aan om persoonlijke grenzen te stellen om succesvol te zijn. Wat dat in dit kader ook mag betekenen.

lees ook

Zoom verduidelijkt nogmaals voorwaarden gebruikersdata voor training AI

Een ruim jaar geleden gaf 84 procent van de werknemers nog aan dat ze deze maatregel graag behouden zagen. Een procent meer zei in een andere bevraging ook al dat ze thuiswerk liever niet zien verdwijnen. Dat gaat qua aantal nu een stuk minder zijn, aangezien Zoom eerder dit jaar 1.300 werknemers liet gaan.

Misschien is het een oplossing om de Zoomies te laten gebruikmaken van Zoom Clips. Deze nieuwe functie laat gebruikers video opnemen en bewerken, om achteraf door te sturen naar collega’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home