OpenAI zet tool voor 3D-modeling open voor publiek  

OpenAI laat iedereen spelen met 3D-modeling-tool Point-E. De tool werkt net als DALL-E met prompts.

Naast creatieve afbeeldingen kun je nu met OpenAI ook je woorden tot een 3D-beeld laten uitwerken. Point-E, een tekst-naar-3D-tool, werd namelijk opengesteld voor het grote publiek. Testen kan via Github.

Spectaculair lage vereisten  

3D-modeling is doorgaans een intensieve taak waar je best een krachtige laptop mee aan de slag laat gaan. Point-E daarentegen heeft slecht één GPU nodig. Bovendien maakt de tool het 3D-model in de korte tijd van ongeveer twee minuten.

Het onderzoeksteam van OpenAI schrijft in de paper ‘Point·E: A System for Generating 3D Point Clouds from Complex Prompts’ wat er achter de schermen gebeurt om tot een 3D-object te komen: “Om een 3D-object te produceren op basis van een tekstprompt, nemen we eerst een sample van een afbeelding met behulp van het tekst-naar-beeld-model en nemen we vervolgens een sample van een 3D-object op basis van de gesamplede afbeelding. Beide stappen kunnen in enkele seconden worden uitgevoerd en vereisen geen dure optimalisatieprocedures.”

VR en AR

3D-beelden zijn voor meerdere industrieën belangrijk, maar ook tijdsintensief. Denk maar aan VR-toepassingen waarin een nieuwe 3D-wereld rondom een persoon verschijnt. Het bouwen van een dergelijke omgeving kost daardoor bakken met geld, terwijl het onzeker blijft of de investeringen in de toekomst zullen lonen.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Heel wat techbedrijven springen toch maar op de trend, uit schrik om een opportuniteit te missen. Al blijft een belangrijke speler als Apple zich er toch tegen afzetten. De toekomst voor de metaverse is gewoonweg nog een groot vraagteken, wat kan uitdraaien in een goudmijn of een bodemloze put waarin je geld gooit. Nieuwe tools, geïnspireerd door Point-E, kunnen er in ieder geval voor zorgen dat de investeringen in deze technologieën op termijn kunnen dalen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home