Threads krijgt 100 miljoen maandelijkse gebruikers in het vizier

threads twitter vs meta

Volgens Meta-CEO Mark Zuckerberg is de berichten-app Threads op weg naar de honderd miljoen maandelijkse gebruikers. Dat claimt hij in de meest recente kwartaalmeeting.

De berichten over de nakende dood van Threads zijn schromelijk overdreven. Dat zei Zuckerberg in de meest recente kwartaalvergadering. Volgens Mark met een K is de aan Instagram gelinkte berichten-app op weg naar de honderd miljoen maandelijkse gebruikers.

Draadje

De eerste maanden van Threads zijn al een hobbelige rit geweest. Door de wereldwijde interesse kende de app een spectaculaire groei, maar de gebruikscijfers daalden opnieuw al vrij snel. Intussen deed de Meta al de moeite om ook een webversie van de Instagram-app te voorzien.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om van Threads een concurrent van toen nog Twitter te maken. Dat leidde al tot een juridische strijd, op het veelbesproken kooigevecht tussen Zuckerberg en Elon Musk (eigenaar van inmiddels X) is het nog steeds wachten.

lees ook

Meta blokkeert Threads via VPN in de EU

In een zeldzaam interview met de Amerikaanse technologiewebsite The Verge verklaarde Zuckerberg dat hij tevreden is over het traject dat Threads de eerste drie maanden heeft afgelegd. Hij beseft ook wel dat er nog veel werk is, de focus ligt nu op groeien. Voorlopig is Threads nog niet beschikbaar in de EU.

Tijdens datzelfde interview bevestigde Zuckerberg ook dat er ooit gesprekken zijn geweest tussen hem en Twitter, voor een overname. Het sociale media-landschap had er vandaag dus heel anders kunnen uitzien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home