Webversie van Threads is vanaf nu beschikbaar

Threads is vanaf nu ook beschikbaar in een internetbrowser. Tot voor kort was het nieuwe sociale netwerk van Meta enkel via een app beschikbaar.

Na eerdere geruchten deze week heeft Meta de knop omgezet en Threads beschikbaar gemaakt in de internetbrowser. Het gaat om zowat de meest gevraagde functionaliteit bij zijn gebruikers van de nieuwste Instagram-app.

Op vraag van het volk

Threads kende een bliksemstart bij de lancering op 5 juli, maar hield dat niet zo lang vol. Tegen het einde van diezelfde maand waren de gebruikscijfers al een pak minder rooskleurig. Voldoen aan de smeekbede van veel gebruikers zou de activiteiten weer een boost moeten geven.

Het hoofd van Instagram, Adam Mosseri, vermeldde de mogelijkheid van een webversie als reactie in Threads (waar anders), maar specifieerde echter geen deadline. Mosseri had net al een aantal nieuwe functies aangekondigd in een eerdere post.

Enkele weken terug had Meta-eigenaar Mark Zuckerberg de mogelijkheid van een webversie ook al gedropt, met een post waarin hij ook zegt dat er werk wordt gemaakt van een fatsoenlijke zoekfunctie. Momenteeel kunnen gebruikers enkel nog maar zoeken op gebruiksnamen.

Het Instagram-platform werd gelanceerd als grote concurrent voor Elon Musk’s X (toen nog Twitter). Voorlopig lijkt Threads echter niet in dat opzet te slagen. Zoals het er nu voorstaat, is er maar één iemand die X echt de duivel kan aandoen en dat is Musk zelf.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 21 augustus. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home