Threads zit al aan honderd miljoen gebruikers

Amper vijf dagen nadat Threads lanceerde, zit het nieuwste sociale media-platform al aan honderd miljoen gebruikers.

Meta lanceerde Threads vijf dagen geleden en het nieuwe platform van Instagram rondde nu al de kaap van honderd miljoen gebruikers.

De boodschappers

Het nieuws over de snelle groei van Meta’s nieuwste aanwinst werd door Mark Zuckerberg zelf aangekondigd op, hoe kan het anders, Threads. Daarnaast kon ook Adam Mosseri, hoofd van Instagram, niet achterblijven. Threads is immers een onderdeel van dat platform.

Vliegende start

Threads werd pas vorige donderdag op de wereld losgelaten als Instagram-app. Met twee miljard leden en anderhalf miljard maandelijkse gebruikers was het op zich wel te verwachten dat het nieuwe microblogplatform heel wat early adopters zou kennen, maar dit is toch een snelle groei. Om dat in perspectief te zetten: het immens populaire ChatGPT deed twee maanden over dat aantal gebruikers.

Veel Threads-leden (Threaders?) springen niet zomaar mee op de kar, accounts posten en antwoorden effectief ook. Opvallend is dat accounts ook meteen geverifieerd kunnen worden, zowel Zuckerberg als Mosseri hebben een blauw vinkje achter hun naam staan. Waar kennen we dat nog van?

Of er veel bedrijven de weg naar Threads gaan vinden is nog af te wachten. WhatsApp is al een geverifieerd lid, maar als onderdeel van Meta hadden die waarschijnlijk geen keuze.

lees ook

Meta lanceert Twitter-rivaal Threads niet in Europa

Twitterdraadje

Met dit vroege succes van Threads zijn de ogen nóg meer op Elon Musk en zijn digitale speeltuin gericht. Sinds diens overname van Twitter kende het platform al heel wat tumult, maar de laatste maanden lijkt het steeds erger te worden. Met een leesbeperking als voorlopig dieptepunt.

Het Blauwe Vogeltje leek voorlopig stand te houden, het voorspelde succes van alternatieven zoals Mastodon is bijvoorbeeld intussen alweer uitgestorven. Maar een rechtstreekse concurrentie met de Meta-machine is misschien een ander paar mouwen. Heeft Zuckerberg als voorbereiding op hun kooigevecht alvast een digitale uppercut uitgedeeld aan Musk? De toekomst zal het uitwijzen.

Het is eerst nog wel afwachten hoe de juridische strijd zich gaat ontplooien: Threads is in principe een kloon van Twitter en dat laat Musk niet zomaar passeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home