Ook het VK keurt miljardenovername VMware door Broadcom goed

VMware Broadcom

Na een goedkeuring door de CMA moet enkel de Amerikaanse FTC zijn goedkeuring nog geven. Daar worden naar verluidt gesprekken achter gesloten deuren gehouden.

Meer dan een jaar na het initiële bod van 61 miljard dollar zit de overname van VMware door Broadcom op kruissnelheid. Na een eerdere goedkeuring door Europa vorige week gaat ook de UK Competition and Markets Authority (CMA) akkoord met de overname. De laatste horde is de FTC, de Amerikaanse regulator.

Na een onderzoek in twee trappen door de CMA heeft een onafhankelijk panel van vier mensen beslist dat de deal de innovatie niet zal fnuiken. Het panel benadrukt dat mocht Broadcom beslissen om de functionaliteit van VMware op rivaliserende hardware te beperken, het verlies in business significanter zal zijn dan de winst die het daaruit haalt.

Het VK heeft met zijn onderzoek sterk gefocust op de innovatie binnen servercomponenten en laat nu weten dat de overname van VMware de competitie niet zal schaden.

De uitspraak van de CMA is provisioneel. Iedereen die er niet mee akkoord is, kan zijn mening uiten bij het CMA tot 9 augustus, waarna een finaal rapport niet later dan 12 september wordt afgeleverd.

EU OK, VS nog niet

Europa ging vorige week overstag na ook daar een onderzoek in twee rondes nodig was. Broadcom heeft wel enkele toegevingen moeten doen om de EU-regulator te plezieren. Zo maakt het zijn Fibre Channel Host-Bus Adapters (FC HBA’s) drivers vandaag en ook voor toekomstige upgrades opensource. Broadcom bevestigt ook toegang en interoperabiliteit met andere hardwaremakers zoals Marvell om zo ondersteuning te garanderen.

Door de langlopende goedkeuring door regulatoren wereldwijd, verlengde Broadcom de deadline voor de deal eerder al van 26 mei naar 26 augustus. Een nieuwe verlenging lijkt ons sterk aangezien het fiscale jaar Broadcom op 31 oktober wordt afgesloten. Broadcom CEO Hock Tan heeft al vaak aangehaald in interviews dat hij de deal graag voor het einde van het fiscale jaar wil afronden.

De Amerikaanse Federal Trade Council (FTC) is de laatste horde die Broadcom nog moet nemen. Volgens The Register geeft de regulator geen commentaar op de beslissing van CMA en de status van hun eigen onderzoek. Sinds april dit jaar zouden er volgens geruchten gesprekken achter gesloten deuren plaatsvinden. Met de goedkeuring van het VK en de EU zou het niet lang meer mogen duren voor de FTC zijn mening bekend maakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home