Broadcom koopt VMware voor 61 miljard dollar – Update

broadcom

De kogel is door de kerk: Broadcom koopt VMware voor een stevige 61 miljard dollar in cash en aandelen. Begin 2023 wordt de overname gefinaliseerd.

Update 26/05 16u: Chipgigant Broadcom koopt definitief VMware voor maar liefst 61 miljard dollar in cash en aandelen. Hiermee kan de softwaredivisie van Broadcom binnen VMware worden gehuisvest zodat bedrijven hun applicaties in zowat elk type omgeving kunnen draaien.

De overname betekent ook dat Broadcom 8 miljard dollar schulden van VMware overneemt. De deal wordt tegen begin 2023 gefinaliseerd. Dankzij een ‘go-shop’-clausule kunnen potentiële concurrenten zich tot 5 juli aanmelden om eventueel ook VMware over te nemen. Mocht de verkoop doorgaan, dan zou het een van de grotere technologieovernames ooit zijn.

Update 24/05, 7u: Volgens WSJ heeft Broadcom 60 miljard dollar veil voor VMware. Volgens interne bronnen zou de deal donderdag 26 mei officieel worden aangekondigd. Diezelfde dag presenteert VMware zijn kwartaalresultaten, wat de timing plausibel maakt.

Origineel 23/05: Volgens Bloomberg toont chipfabrikant Broadcom interesse in een overname van virtualisatie-expert VMware. Interne bronnen laten weten dat er gesprekken worden gevoerd, maar dat alles nog heel precair is. VMware heeft vandaag een marktwaarde van 40 miljard dollar. Dat betekent dat Broadcom diep in de buidel moet tasten als het daar bovenop de typische premium wil betalen om iedereen op één lijn te krijgen.

Broadcom is al langer actief wat betreft overnames. In 2019 kocht het nog security-aanbieder Symantec over voor 10,7 miljard dollar en vorig jaar richtte het zijn pijlen nog op analyticsbedrijf SAS. Het had daarvoor tussen de 15 en 20 miljard dollar veil, maar SAS besloot uiteindelijk om niet akkoord te gaan omdat een beursgang de voorkeur genoot. In 2018 kocht Broadcom ook al IT-leverancier CA Technologies voor 18,9 miljard dollar.

lees ook

De multicloud volgens VMware: applicaties centraal

De grootste vis wist te ontkomen in 2018 toen Broadcom Qualcomm wilde overnemen voor een recordbedrag van 117 miljard dollar. Het was uiteindelijk President Trump dat de deal tegenhield met als reden de nationale veiligheid van de VS.

VMware splitste eind vorig jaar van Dell af nadat het in 2016 werd overgenomen door Dell bij de totale deal rond EMC voor 67 miljard dollar. EMC slokte eerder in 2004 al VMware op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home