Broadcom verlengt opnieuw deadline voor overname VMware

VMware Broadcom

De eerdere deadline van 26 mei wordt nu verlengd naar 26 augustus. Een nieuwe verlenging in de toekomst is niet uitgesloten.

De overname van VMware door Broadcom lijkt stilaan op de Processie van Echternach. Zowel de Europese autoriteiten, het VK en de VS moeten hun oordeel nog vellen over de goedkeuring. Het VK mikt op een deadline eind augustus, Europa midden juli. De VS bekijkt zijn opties en heeft geen concrete datum voor ogen.

De eerdere deadline van 26 mei wordt daarom verlengd naar 26 augustus. Een nieuwe verlenging lijkt ons sterk aangezien het fiscale jaar Broadcom op 31 oktober wordt afgesloten. Broadcom CEO Hock Tan heeft al vaak aangehaald in interviews dat hij de deal graag voor het einde van het fiscale jaar wil afronden.

Of dat zal lukken, is niet zeker. De Europese autoriteiten merkten in april al op dat een overname van VMware door Broadcom schadelijk kan zijn op lange termijn. Dezelfde antitrustzorgen worden ook door het VK aangehaald, waardoor ook zij extra onderzoektijd nodig hebben.

Alles samen betekent dat de het einde van de overnamesaga nog lang niet in zicht is. Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat Broadcom de overname aankondigde: op 26 mei 2022 bereikten beide partijen een akkoord. Broadcom dacht toen nog de laatste formaliteiten tegen begin 2023 te kunnen afronden, maar sindsdien zit de overname muurvast.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home