Broadcom mag VMware dan toch overnemen van Europa

VMware Broadcom

Er komt eindelijk schot in de zaak voor Broadcom. De Europese Commissie lijkt bereid te zijn om groen licht te geven voor de overname van VMware.

Het onderzoek van de Europese Commissie nadert stilaan zijn einde. Waar Europa zich in april nog negatief uitsprak over een overname van VMware, volgt nu toch een positief advies. De Europese Commissie geeft zijn zegen, mits Broadcom kan voldoen aan bepaalde voorwaarden die nog niet gespecifieerd worden.

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat Broadcom en VMware de overname aankondigden. Broadcom is bereid om 61 miljard dollar op tafel te leggen voor de virtualisatiespecialist, wat de deal meteen één van de grootste overnames ooit binnen de techsector zou maken. Logischerwijs heeft het nieuws veel stof doen opwaaien.

Zo staan de werknemers van VMware naar verluidt niet te springen om Broadcom te verwelkomen. Zij vrezen dat de overnemer softwareproducten wil afstoten, exclusief koppelen aan hardware van Broadcom en/of de prijzen wil optrekken. Die vrees is gegrond, want Broadcom heeft in het verleden al meermaals bewezen er niet voor terug te deinzen om de botte bijl boven te halen bij geadopteerde bedrijven.

Deadline

De Europese Commissie zal zijn definitieve verdict in juli bekend maken. Ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn nog antitrustonderzoeken lopende. Broadcom hoopt de deadline niet meer te moeten verschuiven en de overname nog voor het einde van zijn fiscale jaar op 31 oktober af te ronden. Zo ver zijn we nog niet, maar het begint er een beetje beter uit te zien.


We hebben dit artikel een update gegeven met de nieuwste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home