Na Europa start ook VK onderzoek naar VMware-overname

VMware Broadcom

De plannen van Broadcom om VMware over te nemen blijven op tegenstand stuiten. De Britse marktautoriteit kondigt formeel een antitrustonderzoek aan.

Het nieuws komt niet als een verrassing, want de Britse marktautoriteit CMA was al sinds eind november zijn voorbereidende huiswerk aan het maken. In deze eerste fase zal het Verenigd Koninkrijk onderzoeken of een diepgaander onderzoek nodig is. De uitkomst van deze studie wordt verwacht tegen 22 maart.

Het Verenigd Koninkrijk volgt hiermee in de voetsporen van de Europese Unie, al staat het proces in Europa al enkele stappen verder. Nog voor de jaarwisseling startte de EU het ‘fase 2’-onderzoek op, dat tot 11 mei zal duren. Net als Europa gaat het Verenigd Koninkrijk onderzoeken of de fusie tussen Broadcom en VMware het nieuwgevormde bedrijf te groot zou maken.

De focus in het Europese onderzoek ligt, lichtjes verrassend, op de implicaties die de overname zou hebben op de hardwaremarkt en niet op software. Huidige klanten van VMware vrezen juist voor prijsstijgingen in het softwareportfolio van de virtualisatiespecialist. De Britse marktautoriteit lijkt de blik voorlopig ruimer te houden.

Onpopulaire overname

Op dit moment zijn er maar weinig voorstanders voor een overname van VMware door Broadcom. Toch lijkt de Amerikaanse fabrikant van chip- en netwerkapparatuur positief dat het zijn plannen zal kunnen doorzetten. Broadcom hoopt de deal in de loop van 2023 te kunnen afronden. Het bedrijf houdt ook vol dat het geen intenties om de prijzen van VMware-producten op te trekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home