Nvidia-CEO kondigt ‘zeer waarschijnlijke’ investeringen in Europa aan

Nvidia CEO Jensen Huang

Net zoals andere chipreuzen kijkt Nvidia met een lonkend oog naar Europa. CEO Jensen Huang beloofde al aan de Europese Commissie dat zijn bedrijf ‘zeer waarschijnlijk’ een fabriek zal bouwen.

Huang was afgelopen vrijdag te gast bij Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt van de Europese Commissie. Tijdens dat gesprek kwamen potentiële investeringen van Nvidia in Europa ter sprake, waarop Huang aangaf dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat het bedrijf op termijn productiefaciliteiten zal neerzetten op het Europese continent.

“Nvidia wil een wereldwijd internationaal bedrijf worden. Wie kan zich een betere plek voorstellen om te investeren?”, citeert European Times de CEO van Nvidia. Als Huang zijn belofte nakomt, dan zou Nvidia onder meer Intel, TSMC en AMD vervolledigen. De bouwplannen van de concullega’s staan wel al een stuk verder.

Nu Intel en Duitsland een akkoord hebben bereikt over subsidies, kan de bouw van de fabriek in Maagdenburg van start gaan en er komt ook nog een site bij in Polen. TSMC denkt eveneens aan Duitsland om zijn eerste grote Europese chipfabriek neer te zetten. AMD wil 135 miljoen euro investeren in een R&D-center in Ierland.

Open armen

Bij Nvidia blijft het voorlopig nog bij een intentieverklaring: een locatie of een budget lijken nog niet vooropgesteld te zijn. Toch zal Europa ook Nvidia met open armen ontvangen. Nvidia is een zeer interessant bedrijf omdat voor de ontwikkeling van artificiële intelligentie stevige GPU’s nodig zijn, en daarin is het Amerikaanse bedrijf nog steeds de alleenheerser.

lees ook

AMD wil de CPU-kroon van Intel en de GPU-scepter van Nvidia

De Europese Unie wil in het kader van de Chips Act tot twintig procent van de globale chipproductie naar het eigen grondgebied halen, om minder afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten en Azië. Dan is het alvast een goede zaak dat de grote chipbedrijven zelf mee proactief zoeken naar locaties in Europa.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home