Intel investeert 4,6 miljard dollar in Poolse fabriek

Intel gaat een fabriek van 4,6 miljard dollar plaatsen in Polen. Onderhandelingen voor de Duitse site zouden ook opnieuw lopen. In tussentijd krijgt Israël 25 miljard dollar aan investeringen van de chipgigant.

Intel gaat een site voor assemblage en tests van microchips bouwen in Polen. Daarvoor wil de chipfabrikant 4,6 miljard dollar investeren. De fabriek zal geen microchips bouwen maar wel een ondersteunende rol spelen. Wafers van productiebanden moeten er opgesplitst worden in individuele chips, waarna ze getest en uiteindelijk verpakt worden. De site moet in 2027 klaar zijn en zal volgens Intel 2.000 voltijdse banen genereren.

Maagdenburg

Intel gaf in 2021 al aan dat het meer wilde investeren in Europa. De initiële plannen werden intussen al wel een beetje bijgewerkt. Pronkstuk van de geplande investeringsronde is een fabriek voor geavanceerde microchips in het Duitse Maagdenburg. Intel wil echter niet de volle pot betalen en hoopt op stevige subsidies. 6,8 miljard euro van de Duitse staat lijkt voorlopig niet te volstaan. De gesprekken rond Intel Maagdenburg zouden intussen wel opnieuw lopen.

In Israël lijkt alles vlotter te lopen. Daar kondigde Intel 25 miljard dollar aan investeringen aan, gericht op productiesites. Intel heeft al een erg grote aanwezigheid in Israël

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home