Zoom introduceert Zoom Apps in alles-in-één-platform

Zoom

Zoom heeft dankzij de coronapandemie een grote piek in gebruik gekend. Om op die golf verder te blijven surfen, lanceert het platform nu Zoom Apps. Zoom Events, wat het eerder dit jaar beschikbaar stelde, is vanaf heden algemeen beschikbaar.

Om de samenwerking, productiviteit en entertainmentopties te verbeteren stelt het Zoom het nieuwe Zoom Apps voor: de integratie van apps van derden in Zoom-vergaderingen. Eerder dit jaar lanceerde Zoom ook al een nieuw platform voor virtuele evenementen, Zoom Events. Zo werkt het verder aan het uitbouwen van een alles-in-één-platform met meerdere partners, ontwikkelaars en software leveranciers. Eerder nog kocht Zoom het bedrijf Five9 op voor 14,7 miljard dollar.

50 apps dankzij één simpele muisklik

Dankzij Zoom Apps kan je je favoriete apps integreren in de Zoom-omgeving zonder ertussen te moeten schakelen. Gebruiken kan dus met één simpele muisklik. Dit in contrast met de Zoom App Marketplace, waar je tot nu toe al 1.500 reguliere apps van derden kon vinden. Op dit moment zijn er 50 Zoom Apps beschikbaar, zowel voor organisaties als particuliere gebruikers. Denk hierbij aan Asana om te plannen, Dropbox Spaces om in één gedeelde werkruimte in realtime samen te werken en Heads Up! om je collega’s spelenderwijs te leren kennen. Dankzij SurveyMonkey Enterprise van Momentive kan je enquêtes en polls ook rechtstreeks in Zoom toevoegen. Meer apps zijn nog in ontwikkeling en worden binnenkort toegevoegd.

Virtueel evenementenplatform

Dankzij Zoom Events kunnen organisaties hybride en virtuele evenementen op poten zetten. Via een centrale hub kunnen ze hun evenementen delen en hosten, de registratie en ticketverkoop regelen of statistieken zoals opkomst en omzet bijhouden. Zelfs netwerken via Zoom-lobby’s met chatfunctie is mogelijk. OnZoom, het evenementenplatform voor reguliere consumenten, blijft in bèta bestaan. Op die manier kunnen kleine bedrijven en ondernemers events blijven hosten en publiceren in de openbare Zoom-agenda.

lees ook

Zoom koopt start-up voor real-time vertalingen in videocalls

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home