Omzet Zoom groeit met 355% en overstijgt alle verwachtingen

Zoom

Deze week maakte Zoom zijn cijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Met een omzet van ruim 650 miljoen dollar, maakte het bedrijf een groei van 355% door vergeleken met het jaar ervoor. 

Het feit dat we met zijn allen massaal vanuit huis zijn gaan werken vanwege de pandemie heeft geweldig uitgepakt voor Zoom. Volgens Zoom oprichter Eric Yuan zijn de prestaties van Zoom te danken aan het feit dat de tool mogelijkheden biedt om mensen over de hele wereld verbonden te houden. 

“Organisaties gaan over van het aanpakken van hun behoefte aan onmiddellijke zakelijke continuïteit naar een toekomst waar we overal kunnen werken en leren via het videoplatform van Zoom”, vertelt Yuan in een statement. 

Grootste groei door nieuwe gebruikers

Het aantal zakelijke Zoom-gebruikers groeide het afgelopen kwartaal gigantisch naar zo’n 370.000 bedrijven met meer dan 10 medewerkers. Dat is een stijging van 458% vergeleken met een jaar geleden. Ook het aantal klanten dat Zoom meer dan 100.000 dollar per jaar oplevert groeide met 112% naar een totaal van 988. 

Zoom verklaart dat 81% van de omzetstijging te danken is aan nieuwe klanten. De overige 19% komt voort uit bestaande klanten. De nabije toekomst ziet er rooskleurig uit voor Zoom. Het einde van de pandemie is nog niet in zicht, waardoor de organisatie ook de rest van dit jaar mooie cijfers kan verwachten. Het bedrijf heeft zijn voorsprellingen van de rest van het fiscale jaar bijgesteld naar een verwachte omzet tussen de 2,37 en 2,39 miljard dollar. 

Geluk gehad?

Volgens analist Charles King, van Pund-IT, beweren sommigen dat het succes van Zoom enkel te danken is aan toevallig op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Zelf vindt hij dat enkel op de juiste plaats zijn geen garantie is voor een succes als dat van Zoom. Ook de gemakkelijk te gebruiken interface, betrouwbaarheid van het platform en goede support zijn een belangrijk onderdeel geweest van de succes. 

Constellation Research analist Holger Mueller sluit zich aan bij het standpunt van King. “Ik kan me geen publiek bedrijf herinneren dat meer dan 350% in omzet groeiden in een jaar.” Volgens Mueller heeft Zoom laten zien dat het goed omgaat met de enorme groei aan gebruikers, wat duidt op een goede onderliggende architectuur. Om zijn succes voort te zetten, zal Zoom moeten blijven investeren in het platform, zo beweert Mueller. De videoconferencing tool heeft een aantal sterke concurrenten, waaronder Microsoft Teams die zich inzetten om gebruikers naar hun eigen platform te trekken. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home