Google raadt Pixel 6-gebruikers aan nieuwste softwareversie te verwijderen

Google Pixel 6

De decemberupdate voor Pixel 6 en Pixel 6 Pro veroorzaakt bij verschillende gebruikers problemen. Google zet daarom de uitrol van de decemberupdate stil. Gebruikers die de update al installeerden, krijgen de aanbeveling terug te keren naar een eerdere softwareversie.

De decemberupdate voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro is stopgezet door Google. Het bedrijf nam deze beslissing nadat verschillende klachten binnenstroomden over de nieuwste softwareversie.

Klachten

Zo zouden verschillende meldingen zijn gemaakt dat het noodnummer niet langer kon worden gebeld. Dat probleem deed zich voor op smartphones waar de applicatie van Microsoft Teams op geïnstalleerd werd.

Andere gebruikers melden dat na de installatie van de nieuwste software de verbinding wegvalt. Sommige kunnen zelfs helemaal niemand bellen doordat de decemberupdate voor slecht ontvangst zorgt. Dat laatste probleem wordt voornamelijk gemeld door Europese gebruikers.

Softwareversie terugzetten

Google geeft aan gebruikers die de decemberupdate al doorvoerde het advies om een back-up uit te voeren. Daarna kunnen zij door middel van de Android Flash Tool probleemloos teruggaan naar een eerdere softwareversie. Eens dat gebeurd is, raadt Google nog aan het toestel terug naar fabrieksinstellingen te zetten.

In januari brengt Google een oplossing voor het probleem uit. Al zijn verschillende problemen in de nieuwste softwareversie al aangepakt. Zo heeft Microsoft bijvoorbeeld al een update uitgebracht zodat de Teams-applicatie niet langer het noodnummer blokkeert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home