Download nu de Teams-update op Android om hulpdiensten opnieuw bereikbaar te maken

Een flagrante fout in Android en in Microsoft Teams zorgt ervoor dat hulpdiensten soms niet bereikbaar zijn. Gelukkig stelt Microsoft snel een update beschikbaar die het probleem mitigeert.

Eind vorige week ontdekten een aantal Android smartphone-eigenaars dat ze niet langer de hulpdiensten konden bereiken. Een Reddit-gebruiker deelde haar verhaal op het socialemediaplatform: “Mijn telefoon ging één keer over en liep daarna onmiddellijk vast. Ik kon niets anders doen dan door mijn apps scrollen, terwijl de noodoproep op de achtergrond bleef draaien.”

Het probleem blijkt nu tweeledig te zijn. Wie een smartphone heeft met Android 10 of recenter en de Microsoft Teams-app heeft geïnstalleerd zonder dat hij of zij is ingelogd, loopt risico. Teams verwijderen mitigeert het probleem, want waarom installeer je een app die je niet gebruikt? Voor wie de app liever toch wel wel op zijn smartphone wil zonder in te loggen, heeft Microsoft snel werk gemaakt van een update. Je kan die nu downloaden in de Google Play Store. Het spreekt voor zich dat je dat beter onmiddellijk doet.

Android-update komt eraan

De fout ligt grotendeels bij Microsoft, maar ook Google treft schuld. Het probleem schuilt hem in de PhoneAccount-module binnen Android. Die kunnen apps aanspreken om een eigen profiel aan te maken om zo telefoongesprekken te starten of te ontvangen. Heel wat apps maken gebruik van die functie, maar Microsoft Teams maakte blijkbaar teveel PhoneAccount-profielen aan wanneer een gebruiker de app minstens één keer opstart maar niet inlogt.

De combinatie van niet inloggen en toch activeren zorgt ervoor dat een noodtelefoon naar de hulpdiensten blokkeert. Microsoft heeft dit probleem gelukkig snel gemitigeerd met een Teams-update die nu beschikbaar is. Google plant eveneens een update voor Android zodat in de toekomst geen andere app een telefoongesprek naar de hulpdiensten kan blokkeren. Vanaf 4 januari wordt die nieuwe update beschikbaar gesteld voor zijn eigen Google Pixel-telefoons alsook alle andere smartphonefabrikanten. Hopelijk rollen ook zij de update snel uit naar al hun smartphones.

lees ook

SIP-telefoons voortaan compatibel met Microsoft Teams dankzij nieuwe gateway

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home