Google Pixel smartphones met Teams-app blokkeren oproep naar noodcentrale

112

“Dit is een noodgeval. Help me uit de brand.” Net zoals Goldband kunnen we het noodnummer in één, twee, drie wel bovenhalen: “112, help me dan.” Alleen wat als je smartphone het noodnummer niet wil draaien? Door een fout in Google-smartphones is dat voor sommigen mensen werkelijkheid.

Enkele Amerikanen met een Google-smartphone kunnen het noodnummer niet langer bereiken. De fout werd voor het eerst ontdekt in een Google Pixel 3. Een Reddit-gebruiker deelde haar verhaal op het socialemediaplatform: “Mijn telefoon ging één keer over en liep daarna onmiddellijk vast. Ik kon niets anders doen dan door mijn apps scrollen, terwijl de noodoproep op de achtergrond bleef draaien.”

Ongewenste interactie

Het probleem stelt zich alleen op Google-smartphones die Microsoft Teams geïnstalleerd hebben. Bovendien mag niet zijn aangemeld op de Microsoft Teams app.

Google onderzoekt momenteel de fout in de smartphones die het bedrijf op de markt bracht. Het ondersteuningsteam van het bedrijf heeft eveneens via Reddit gereageerd. Zij vertelden dat de fout veroorzaakt wordt door een ‘ongewenste interactie’ tussen Teams en het Android-besturingssysteem.

Op 4 januari wordt een update uitgebracht die het probleem oplost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home