Databricks slaat Mistral AI aan de haak

mistral ai

De Franse AI-startup Mistral AI is felbegeerd wild in de technologiesector. Na Capgemini, Microsoft en Snowflake maakt nu Databricks Mistral het hof.

Databricks kondigt een partnership met het Franse Mistral AI aan. Het gaat om een technologische samenwerking, maar Databricks zal ook een niet nader genoemd bedrag investeren in Mistral AI. De twee LLMs van Mistral AI, Mistral 7B en Mistral 8x7B, worden opgenomen in de catalogus en de Mosaic AI Playground van Databricks.

Mistral AI is een bedrijf uit Frankrijk dat vorige zomer voor het eerst van zich liet horen. Het bedrijf is één van de pioniers in opensource LLMs, wat inhoudt dat het zijn technologieën in principe gratis en open ter beschikking stelt. Klanten van Databricks kunnen nu sleutelen aan die modellen zonder zich zorgen te hoeven maken over beveiliging, dataprivacy of governance.

Mistral AI heeft twee modellen in de aanbieding. Het Mistral 7B-model is een relatief ‘klein’ model met zeven biljoen parameters. Databricks steekt de loftrompet af over het model en noemt het ‘een klein maar krachtig model dat zeer eenvoudig te bedienen is’. Mistral 8x7B is groter met 46,7 biljoen parameters en spreekt Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Het Franse bedrijf lanceerde onlangs ook een volwaardig alternatief voor ChatGPT, genaamd Le Chat.

lees ook

Franse Mistral lanceert ChatGPT-concurrent Le Chat

Felbegeerd

Databricks is niet de eerste en enige uit de techindustrie die naar de hand van Mistral AI dingt. Eerder maakten Capgemini, Snowflake en Microsoft de jonge startup het hof. De inmenging van Microsoft vindt de Europese commissie maar niks. Mistral AI is een belangrijke speler voor de Europese technologiesector en Europa hoopt te vermijden dat het bedrijf in handen van een Amerikaanse techreus zoals Microsoft zou vallen. Microsoft flirtte ook een tijdje met Databricks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home