Snowflake en Mistral AI bundelen krachten voor generatieve AI in de Data Cloud

Snowflake en Mistral AI hebben een samenwerking aangekondigd om geavanceerde taalmodellen beschikbaar te maken voor Snowflake-gebruikers, met als doel generatieve AI veilig te combineren met bedrijfsdata.

Snowflake en Mistral AI gaan samen in zee. De aanbieder van datacloud-oplossingen slaat de handen in elkaar met Mistral AI om zo geavanceerde taalmodellen direct toegankelijk te maken voor Snowflake-klanten binnen de Data Cloud. Met de meerjarige samenwerking willen de twee partijjen organisaties de mogelijkheid te bieden om efficiënt gebruik te maken van grote taalmodellen (LLM’s), met een nadruk op het veilig en privacybewust beheren van data. De samenwerking omvat ook injectie van centen van Snowflake Ventures voor Mistral AI.

Via de samenwerking geeft Snowflake zijn klanten toegang tot Mistral AI’s meest geavanceerde LLM: Mistral Large. Ook de andere modellen zoals Mistral 8x7B en Mistral 7B zijn beschikbaar. Ze modellen bieden uitgebreide mogelijkheden voor taalbegrip, redenering, en verwerking van grote hoeveelheden tekst, en ondersteunen meerdere talen.

Snowflake introduceert verder Snowflake Cortex LLM Functions als openbare preview. Snowflake kondigde Cortex vorig jaar tijdens zijn Summit aan. Met de LLM Functions kunnen gebruikers gemakkelijk AI-gestuurde applicaties ontwikkelen binnen hun Snowflake-omgeving. Deze oplossing bouwt verder op Snowflake’s investeringen in generatieve AI, inclusief de integratie van Meta AI’s Llama 2 model en de samenwerking met Nvidia voor de acceleratie van de workloads in het platform.

Geen data cloud zonder AI

Snowflake positioneerde zich als redelijk unieke speler in de markt met zijn data cloud: een oplossing waarmee bedrijven niet alleen veilig en in detail hun eigen data kunnen beheren en ontsluiten, maar die ook kunnen combineren met externe gegevens. Andersom biedt Snowflake organisaties de optie om hun data (tegen vergoeding en eventueel geanonimiseerd) te delen met andere partijen.

Dat is nuttig genoeg op zichzelf, maar sinds de AI-hypetrein het station vorig jaar aan hoge snelheid heeft verlaten, volstaat het niet. Snowflake kan zich alleen maar opwerpen als ideale partij voor al je data, als het voldoende AI-functionaliteit kan aanbieden. De samenwerking met Mistral AI past in die realiteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home