Capgemini en Mistral AI bundelen krachten voor versnelde adoptie generatieve AI

Capgemini kondigt een strategisch partnerschap aan met Mistral AI om de implementatie van generatieve AI-modellen te versnellen en toegankelijker te maken voor organisaties wereldwijd.

Capgemini heeft een samenwerking aangekondigd met Mistral AI, een speler op het gebied van kunstmatige intelligentie, om de adoptie van generatieve AI-modellen te versnellen. De splinternieuwe samenwerking is gericht op het toegankelijker maken van generatieve AI voor organisaties door de implementatie op grote schaal te vereenvoudigen en kostenefficiënter te maken.

Mistral AI heeft hoofdkwartier in Frankrijk bestaat uit een team van vooraanstaande AI-wetenschappers in Europa, ontwikkelt geavanceerde AI-modellen die niet alleen kosteneffectiever moeten zijn, maar in theorie ook beter presteren dan veel huidige alternatieven in de sector. De modellen van Mistral AI modellen zijn aanpasbaar en worden vooraf getraind voor robuuste meertalige competenties: een grote meerwaarde voor wereldwijde organisaties.

Nuttige uitbreiding van portfolio

De samenwerking tussen Capgemini en Mistral AI stelt Capgemini in staat om zijn klantenportfolio te voorzien van de geavanceerde capaciteiten van Mistral AI’s generatieve AI-modellen, naast Capgemini’s eigen expertise in data, AI en diepgaande industriële kennis. Dit partnerschap is vooral relevant voor sectoren met strenge regelgeving en gevoelige industrieën, zoals financiële diensten, lucht- en ruimtevaart, nutsbedrijven, telecommunicatie en de publieke sector.

lees ook

Deze 5 technologietrends staan ons op te wachten in 2024

Arthur Mensch, medeoprichter en CEO van Mistral AI, benadrukt de missie van het bedrijf om generatieve AI verder te ontwikkelen en de verspreiding van deze technologie te versnellen door samenwerking met gelijkgestemde partijen. Fernando Alvarez, Chief Strategy and Development Officer bij Capgemini, onderstreept het belang van deze samenwerking voor duurzame bedrijfstransformatie, waarbij generatieve AI een sleutelrol speelt in het realiseren van significante bedrijfswaarde en het stimuleren van de overgang naar een digitale en duurzame economie.

AI voor iedereen

AI is niet meer te negeren vandaag, ook al staan LLM’s al bij al in hun kinderschoenen. Iedere onderneming heeft vandaag wel ergens een toepassing die meerwaarde kan ondervinden van AI. Het is aan organisaties zoals Capgemini om te ontdekken welke rol ze voor hun klanten kunnen spelen, en banden aan te halen met AI-specialisten met een unieke insteek. De samenwerking tussen Capgemini en Mistral AI is daar een mooi voorbeeld van.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home