Mistral AI maakt eerste LLM meteen helemaal gratis

De startup Mistral AI lanceert zijn eerste large language model en het is volledig opensource.

Het jonge Franse bedrijf Mistral AI heeft zijn eerste LLM uitgebracht: 7B. Dit model is volledig opensource en dus vrij te gebruiken door iedereen.

Wind of change

7B is gelanceerd onder de Apache 2.0-licentie, dus er zijn geen restricties wat betreft gebruik of herwerken. Iedereen kan er met andere woorden gewoon mee aan de slag, van liefhebbers tot grote bedrijven.

Het model zou makkelijk te gebruiken zijn in eender welke cloudomgeving of met een gaming-GPU. Volgens Mistral AI heeft 7B natuurlijke coderingscapaciteiten en een 8k-sequentielengte. Je vindt het model intussen ook terug op GitHub.

Mistral AI claimt bovendien dat het model beter presteert dan Llama 2 van Meta, de opvolger van Llama. Die claim wordt ondersteund door een aantal benchmarkvergelijkingen:

Het is duidelijk dat Mistral AI een frisse wind in de wereld van artificiële intelligentie wil zijn, in tegenstelling tot zijn meer luchtige naamgenoot. In een blog die de lancering van 7B begeleidde, benadrukt het team hun engagement tegenover een opensource aanpak van generatieve AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home