Chipmaker Broadcom wil analytics-specialist SAS overnemen

broadcom

De overname zou 15 tot 20 miljard dollar waard zijn. Chipmaker Broadcom werkt al langer aan een diversificatie van zijn portfolio en heeft veel geld op zak nadat het in marktwaarde verdubbelde afgelopen jaar.

Broadcom is vandaag 200 miljard dollar waard nadat de aandelen 50 procent zijn gestegen het afgelopen jaar. Met die oorlogskist wil de chipfabrikant de boer op om zijn portfolio verder te diversifiëren. Volgens WSJ richt het zijn pijlen nu op analytics-platform SAS.

De deal zou ergens tussen de 15 en 20 miljard dollar waard zijn en wordt volgens interne bronnen de komende weken gefinaliseerd. Er bestaat ook altijd nog de kans dat de onderhandelingen uit elkaar vallen en er geen compromis wordt gevonden in die periode.

Broadcom is al langer bezig aan een overnamereeks. Het wilde eind 2017 nog concurrent Qualcomm vijandig overnemen met een bod van 103 miljard dollar, maar ondanks een poging om individuele investeerders te overtuigen, ging de deal niet door. In 2018 nam het CA Technologies over voor 18,9 miljard dollar en een jaar later voegde het ook de zakelijke securityproducten van Symantec toe aan zijn portfolio voor 10,7 miljard dollar.

lees ook

Broadcom focust op software met overname zakelijk Symantec-portfolio

Broadcom CEO Executive Hock Tan focust al langer op het diversifiëren zodat het niet alleen afhankelijk is van de chipbusiness. De overname van SAS past binnen die filosofie en lijkt een logische zet voor Broadcom.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home