VMware officieel afgesplitst van Dell

Sinds maandag is VMware officieel een onafhankelijk bedrijf. De afsplitsing van Dell laat VMware toe om actiever op zoek te gaan naar samenwerkingen.

Na vijf jaar is het huwelijk tussen Dell en VMware officieel afgelopen. VMware werd in 2016 een onderdeel van Dell na de overname van EMC voor 67 miljard dollar. Samen met andere overnames zorgde de acquisitie voor een flinke uitbreiding van de slagkracht van Dell, dat zo de grootste private onderneming ter wereld werd. De keerzijde was een grote schuldenberg.

Vandaag probeert Dell die schulden af te bouwen. Het constateerde dat VMware meer succes zou hebben wanneer het echt onafhankelijk in de markt zou staan, en startte de aan het losweken van het bedrijf met de scheiding gisteren als resultaat. De twee techreuzen blijven wel heel nauw samenwerken als partners.

Andere partners

VMware kan nu efficiënter op zoek gaan naar andere hardware- en cloudpartners buiten Dell. CEO Raghu Raghuram liet al optekenen dat hij zijn bedrijf tot het Zwitserland van de cloud wil laten uitgroeien. Bestaande samenwerkingen blijven natuurlijk voortlopen, zodat er niets verandert voor klanten van Dell of VMware.

Dell van zijn kant plant geen grote overnames voor de toekomst. Michael Dell wil zich voortaan meer richten op structurele samenwerkingen met andere partijen, zonder dat er noodzakelijk een overname moet volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home