Apple stopt M2-chipproductie, Mac-verkoop veel lager dan verwacht

Apple M2
Bron: Apple

In januari en februari heeft Apple de productie van zijn M2-chips gestaakt door de tegenvallende verkoop van de Mac-toestellen.

Een wereldwijde recessie zet druk op de verkoop van Mac-toestellen dit jaar. Volgens een nieuw rapport (via The Elec) staakte Apple de productie van de M2-chips bij TSMC in januari en februari. Ondertussen zou de productie opnieuw zijn opgestart, maar aan de helft van het origineel ingeschatte volume.

Apple debuteerde de M2-chip in juni 2022 op zijn jaarlijkse WWDC-conferentie. Het 2022-model van de MacBook Air en de MacBook Pro 13 inch waren de twee eerste toestellen die de chip huisvesten. Begin dit jaar voegde het nog nieuwe MacBook Pro’s aan dat rijtje toe met een snellere M2 Pro en M2 Max en nog een verrassende nieuwe Mac mini.

Volgens het rapport zal het nog een tijdje duren voordat de verkoopcijfers normaliseren en de productiecapaciteit opnieuw op peil is.

Begin juni wordt op WWDC verwacht dat Apple de nieuwe M3-chips zal aankondigen, de eerste chips die op 3 nanometer worden gebakken bij TSMC. De Apple M2- en M1-chips werden bij TSMC nog op 5 nanometer gebakken. Een kleiner procedé garandeert een betere energie-efficiëntie en potentieel hogere prestaties. WWDC gaat op 5 juni van start.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home