Apple MacBook Air krijgt grondige redesign, MagSafe en nieuwe M2-chip

Apple MacBook Air 2022

De Apple MacBook Air 2022 krijgt op WWDC zijn langverwachte redesign en een grondige upgrade in prestaties dankzij de nieuwe Apple M2-chip.

Het nieuwste model van de MacBook Air werd specifiek ontwikkeld rond de nieuwe Apple M2-chip en heeft nu een gelijkaardig design aan de MacBook Pro aan de buitenkant, zonder de ‘zachte’ hoeken van de traditionele Air. De Apple MacBook Air 2022 meet amper 11,3 millimeter op het dikste punt en weegt 1,24 kg.

MagSafe maakt opnieuw zijn opwachting naast de twee USB-C-poorten die Thunderbolt 4-compatibel zijn. Aan de andere kant is er nog ruimte voor een hoofdtelefoonaansluiting.

De belangrijkste blikvanger naast het nieuwe design is het vernieuwde 13,6-inchscherm met dunnere schermranden rondom en een resolutie van 2.560 x 1.664 pixels. Volgens Apple haalt het scherm een piekhelderheid van 500 nits en ondersteunt het 100 procent het DCI-P3-kleurbereik.

De webcam krijgt ook een upgrade naar een 1080p FaceTime HD-exemplaar met daarrond nieuwe microfoons. In de laptop zitten vier speakers verwerkt die Dolby Atmos ondersteunen.

Het hart van de laptop is de nieuwe Apple M2-chip die iets betere prestaties levert en tegelijk zuiniger is. De maximale batterijduur wordt op 18 uur geschat (videostreaming) en 15 uur wanneer je op het internet surft.

Hogere instapprijs, nieuwe kleuren

Apple biedt de MacBook Air 2022 in vier kleuren aan: het traditionele licht- en donkergrijs wordt vergezeld door twee nieuwe tinten onder de marketingnamen ‘Sterrenlicht’ (licht goud) en ‘Middernacht’ (donkerblauw). Leuk detail: de meegeleverde MagSafe-kabel heeft dezelfde kleur en wordt geleverd met een gevlochten kabel.

Apple MacBook Air 2022

Het basismodel met een 8-core CPU en 8-core GPU Apple M2, 8 GB RAM en 256 GB SSD-opslag start aan 1.519 euro. Wie liever een 10-core GPU wil krijgt er minimaal een 512 GB SSD bij en moet minimaal 1.869 euro investeren. Bij die laatste krijg je een MagSafe-lader meegeleverd met een extra USB-C-aansluiting om andere accessoires te connecteren of op te laden. Je kan die optioneel ook configureren bij de basisconfiguratie van de Apple MacBook Air 2022.

In de kantlijn upgradet Apple ook de MacBook Pro 13-inch met de nieuwste Apple M2-chips. Wie geen zin heeft in het nieuwste design van de MacBook Pro-reeks zonder TouchBar en toch de M2-chip wil, heeft er een interessante optie bij. Prijzen starten vanaf 1.619 euro. Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home