Apple WWDC gaat op 5 juni van start

apple wwdc 2023

Apple maakt de data bekend waarop WWDC 2023 zal doorgaan. Naar goede gewoonte zal Apple weer de nieuwe versie van iOS en macOS aankondigen.

Apple-volgers mogen hun agenda erbij nemen en 5 juni met rood omcirkelen. De iPhonebouwer kondigt aan dat WWDC 2023 zal doorgaan van 5 juni tot en met 9 juni. Het evenement zal zoals de voorbije jaren online te volgen zijn, een select publiek van ontwikkelaars en studenten krijgt een uitnodiging om de eerste dag van het evenement op Apple Park in Cupertino bij te wonen.

WWDC staat in het teken van ontwikkelaars, maar loyale Apple-fans van over heel de wereld teken steevast present voor de openingskeynote van Tim Cook en co. Naar goede gewoonte zal Apple tijdens de conferentie weer de nieuwste versies van iOS, iPadOS, macOS en watchOS uit de doeken doen. iOS 17 zal vermoedelijk geen grote update zijn, maar moet wel de deuren openen voor de AR-headset die Apple dit jaar nog wil lanceren.

Wat kunnen we nog verwachten?

De aankondiging van Apple rept echter met geen woord over VR en AR, dus of we tijdens WWDC meer te weten zullen komen over de voortgang van het project is af te wachten. Tim Cook heeft al wel meermaals laten vallen dat AR de topprioriteit heeft binnen het bedrijf. Een initieel gepland high-end model zou mogelijk plaats moeten ruimen voor een goedkopere bril (die nog altijd wel 1.500 dollar zou kosten) met beperkte hardware, al adviseren ontwikkelaars het management van Apple om de lancering uit te stellen.

lees ook

Tim Cook duwt AR-bril door tegen advies van eigen ontwikkelaars

Mogelijk maakt de M2 Ultra-chip een verschijning, nadat Apple in januari al de M2 Pro en M2 Max lanceerde. Nieuwe hardware-producten krijgen we normaal gezien niet te zien op WWDC, hiervoor zal Apple in het najaar nog enkele evenementen organiseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home