Apple verlaagt Mac mini in prijs naar 719 euro

In tegenstelling tot de rest van de Mac line-up daalt de prijs van de Mac mini wel. Het basismodel is verkrijgbaar vanaf 719 euro. Wie extra pk’s wil, kan voortaan ook een model met een krachtigere Apple M2 Pro configureren.

De Mac mini was in 2020 het eerste toestel samen met twee MacBook Pro-modellen dat een Apple M1-chip aan boord kreeg. Sindsdien bleef het stil rond de minicomputer, uitgezonderd een variant met 10 Gbps ethernet LAN. Hoog tijd volgens Apple om het kleine ding een upgrade te geven.

De nieuwe Mac mini maakt gebruik van de Apple M2-chip en kan je zelfs optioneel voorzien van een krachtigere Apple M2 Pro-chip. Die laatste heb je nodig wanneer je drie schermen wil aansluiten, de standaard M2-chip ondersteunt maximaal twee monitoren.

Achteraan het toestel is er ruimte voor twee Thunderbolt 4 USB-C-aansluitingen, 1x HDMI, LAN (10 Gbps), 2x USB-A (USB 3.1 Gen 2) en een jackaansluiting. Wie een Mac mini configureert met een M2 Pro, verdubbelt het aantal Thunderbolt 4 USB-aansluitingen naar vier. De minicomputer ondersteunt voor het eerst Wifi 6E

Apple Mac mini beschikbaarheid en prijs

De Apple Mac mini is vanaf 24 januari beschikbaar en krijgt een adviesprijs vanaf 719 euro. Dat is 80 euro goedkoper dan zijn voorganger met een M1-chip aan boord. De modellen met een Apple M2-chip aan boord genieten van 8 CPU-kernen en 10 GPU-kernen. Beide krijgen 8 GB RAM aan boord. Het instapmodel heeft 256 GB SSD-opslag, voor 512 GB moet je 949 euro op tafel leggen.

lees ook

Apple kondigt nieuwe MacBook Pro-modellen met M2 Pro- en M2 Max-chips aan

Het krachtigste model krijgt een Apple M2 Pro-chip aan boord en start vanaf 1.569 euro. In ruil krijg je een model met 10 CPU-kernen, 16 GPU-kernen, 16 GB RAM en 512 GB SSD-opslag. Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief btw. De nieuwe toestellen kan je vanaf nu bestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home