Android-apps komen toch niet naar Windows 11 bij lancering

Windows 11 Microsoft Store

Windows 11 lanceert officieel op 5 oktober dit najaar, maar de beloofde integratie van Android-apps zal dan nog niet rond zijn. Microsoft kondigde de samenwerking met Intel en Amazon voor de apps in juni al aan, maar stelt de functie voorlopig enkel in het preview-kanaal voor Windows Insiders beschikbaar.

Microsoft kondigt de officiële lancering van Windows 11 aan op 5 oktober dit najaar. Toch zal de beloofde integratie van Android-apps nog niet aanwezig zijn. In juni gaf de gigant al aan samen te zullen werken met Intel en Amazon om Android-apps in de Microsoft Store beschikbaar te maken. De komende maanden zullen enkel Windows Insiders in het preview-kanaal de functie kunnen uittesten.

Samenwerking met Intel en Amazon

Het nieuws kwam in juni als een verrassing en sindsdien zijn er nog niet veel details over bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat Windows 11 de apps kan draaien dankzij Intels Bridge-technologie. De Android-apps zullen in de Microsoft Store verschijnen, maar download je eigenlijk via de Amazon Appstore. Het werkt dus op een gelijkaardige manier als de integratie tussen de Xbox Game Pass voor pc’s en de EA-knop op je bureaublad voor EA Play-spelletjes.

Vergeleken met de Google Play Store, biedt de Amazonwinkel een minder grote selectie van apps aan. Toch kunnen toepassingen als Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter, Zoom, TikTok, Netflix en Spotify gedownload worden. Gebruikers zullen dus de Microsoft Office-app kunnen gebruiken, maar de Google-apps aan zich voorbij moeten laten gaan.

Makkelijk in gebruik

Microsoft toonde eerder ook al aan dat de Android-apps op Windows 11 zich zullen gedragen als gewone Windows-apps: gebruikers kunnen de apps vastpinnen aan de taakbalk en in het startmenu. Daarnaast ondersteunen de apps nieuwe elementen als Snap Assist, de mogelijkheid om twee vensters naast elkaar te plaatsen.

Waarom de integratie nog niet publiekelijk beschikbaar zal zijn in oktober, is niet duidelijk. Toch blijft het een goede zet van Microsoft om de app-kloof te dichten. Deze achtervolgt het bedrijf namelijk al sinds de lancering van Windows 8.

lees ook

Windows updates laten je weten of je Windows 11 kan installeren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home