Microsoft Store vernieuwt in Windows 11 met een open aanpak

Windows 11 Microsoft Store

Ontwikkelaars kunnen voortaan kiezen welk type app ze in de Microsoft Store zetten en hoe ze geld willen verdienen. Microsoft biedt een eigen centraal betaalmiddel aan, maar iedereen mag zijn eigen methode introduceren waarop Microsoft geen cent commissie pakt.

Sinds de introductie van Windows 8 worstelt Microsoft met een manier om een centrale appwinkel te lanceren voor alle software. Tot op vandaag is de Microsoft Store in Windows 10 een teleurstellende plaats waar je meer nep-apps vindt dan echte toepassingen. Dat verandert met de lancering van Windows 11.

Windows 11 Microsoft Store

De nieuwe Microsoft store maakt niet langer een onderscheid tussen PWA, UWP of Win32. Dat geeft ontwikkelaars de flexibiliteit om elke soort Windows-software te uploaden naar de appwinkel.

Flexibiliteit is één, maar Microsoft heeft nog een veel belangrijkere troefkaart klaar. Elke ontwikkelaar kan de commerciële tools (mits commissie) van Microsoft gebruiken om geld te verdienen, maar je mag ook een eigen tool gebruikt om inkomsten te genereren. Microsoft eist op die app-aankopen geen cent commissie.

Windows 11 Microsoft Store

Om te benadrukken dat Microsoft het meent met de nieuwe Windows Store in Windows 11, is er de introductie van Adobe Creative Cloud. Omdat Adobe zelf de controle houdt over het commerciële proces, is er geen barrière meer. Wie software uit de Microsoft Store downloadt, hoeft zich bovendien niet langer zorgen te maken rond updates die je anders extern moet downloaden. Dit moet resulteren in veiligere apps omdat je de nieuwste versie draait. Hiermee lijkt de Microsoft Store-trein officieel vertrokken na enkele slechte startpogingen.

Exclusief voor Windows 11 of niet?

Het is voorlopig nog onduidelijk of de nieuwe Microsoft Store exclusief is voor Windows 11, maar het lijkt ons logisch dat de appwinkel ook naar Windows 10 komt. In de nabije toekomst zal Microsoft daar ongetwijfeld nog meer informatie over vrijgeven. Misschien straks al op een apart virtueel event met focus op ontwikkelaars?

In de nieuwe Microsoft Store kan je binnen Windows 11 ook Android-apps downloaden via de Amazon Appwinkel. Het nieuwe besturingssysteem geniet voortaan standaard Android-ondersteuning. De officiële testversie van Windows 11 is vanaf volgende week beschikbaar voor Windows Insiders en bevat voortaan standaard Microsoft Teams.


Klik hier voor ons uitgebreide gids over Windows 11 en alle details die tot nu toe bekend zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home