Windows updates laten je weten of je Windows 11 kan installeren

Windows 11

Dat Windows 11 binnenkort beschikbaar is, weet je vast al langer. Microsoft kondigt nu aan dat enkel geschikte apparaten het nieuwe OS kunnen installeren via updates.

Wanneer je een geschikt toestel hebt, zal Microsoft je laten weten wanneer je Windows 11 kan installeren via updates. Heb je geen compatibel apparaat, kan je het nieuwe OS wel al uittesten. Hoe je weet wat de juiste systeemvereisten zijn, kan je hier lezen. Denk aan toestellen die over de achtste generatie Intelprocessoren of Ryzen 2000 en hoger beschikken. Ook processoren van de zevende generatie, zoals de Core X-series, de Xeon W-series en de Core i7-7820HQ-chip horen erbij.

Helaas worden er voorlopig geen andere processoren aan de lijst toegevoegd. Zelfs Microsofts eigen Surface-producten zoals de Surface-laptop kunnen niet upgraden naar Windows 11. Dankzij de PC Health Check tool kan je analyseren of je systeem klaar is voor het nieuwe OS. Deze zal binnenkort opnieuw beschikbaar zijn.

Updates

In het preview-kanaal van Windows 11 kan je al zien dat Microsoft updates zal sturen wanneer je toestel klaar is om het nieuwe OS te installeren. De update geeft aan dat je aan de minimum systeemvereisten voldoet en dat de installatie eraan komt. Ook word je gewaarschuwd voor het ontbreken van enkele Windows 10-toepassingen binnen Windows 11. Daarnaast linkt de update naar verschillende support-pagina’s waar je meer informatie kan vinden over het nieuwe OS.

Microsoft rolt op dit moment deze updates uit voor testers in het preview-kanaal. Je zal deze dus nog niet op jouw toestel ontvangen. Vermoedelijk zullen er in de toekomst ook updates uitgestuurd worden naar gebruikers die niet over een geschikt toestel beschikken. Microsoft gebruikt namelijk telemetrie-data om achter de compatibiliteit van toestellen te komen.  

lees ook

Windows 11 werkt toch ook op oudere pc’s die minimum hardwarevereisten niet halen

Destijds bij Windows 10…

Ook bij Windows 10 stuurde Microsoft graag updates om mensen aan te sporen over te schakelen naar het nieuwe OS van weleer. We moeten er dus op hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Mensen die nog niet naar Windows 11 willen overschakelen, kunnen voorlopig nog rekenen op jarenlange ondersteuning. Gebruikers kunnen er namelijk voor kiezen om Windows 10 2019 te blijven gebruiken tot 2029 of update 21H2 te installeren en tot 2026 steun aangeboden krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home