Windows 11 krijgt ondersteuning voor Android-apps met Amazon appwinkel

Windows 11 Amazon Appstore

Windows 11 ondersteunt Android-apps dankzij Intel Bridge-technologie. Apps kan je downloaden uit de Amazon Appstore die binnenkort in de Windows Store wordt geïntegreerd.

Een van de grootste verrassingen op het virtuele Windows 11-event is zonder twijfel ondersteuning voor Android-apps. Hiermee volgt het in de voetsporen van Chrome OS dat al langer Android-apps draait. In tegenstelling tot Chrome OS draait Windows 11 de apps niet native.

Windows 11 Android app

De Android-ondersteuning wordt volgens Microsoft geleverd door Intel Bridge-technologie. Dit is een run-time post compiler die kan worden geïntegreerd in een Android-container. Het is voorlopig niet duidelijk of deze technologie exclusief is voor Intel-gebaseerde systemen, of dat AMD-systemen ook kunnen genieten van Android-apps.

Je kan de apps downloaden via de Amazon Appstore die in de nieuwe Microsoft Store wordt geïntegreerd. De officiële testversie van Windows 11 is vanaf volgende week beschikbaar voor Windows Insiders.

Klik hier voor ons uitgebreide gids over Windows 11 en alle details die tot nu toe bekend zijn.


Update 28/06: Volgens een ingenieur bij Microsoft kan je in Windows 11 Android-apps sideloaden. Je wordt dus niet beperkt met enkel de apps uit de Amazon Appstore, de appwinkel die standaard wordt meegeleverd. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe moeilijk of makkelijk sideloaden werkt. In Chrome OS kan het bijvoorbeeld ook, maar die handelingen zijn behoorlijk complex. Afwachten tot Microsoft meer details geeft over de procedure.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home