Windows 11 beschikbaar vanaf 5 oktober

Windows 11

Microsoft lanceert Windows 11 op 5 oktober. Op die dag start een gefaseerde uitrol en kan je nieuwe toestellen met het OS in de winkel kopen.

Microsoft lanceert volgende maand officieel Windows 11. Het nieuwe besturingssysteem verschijnt op 5 oktober. Op die dag gebeuren er twee zaken. Enerzijds zal Microsoft het OS beschikbaar stellen voor compatibele Windows 10-computers als upgrade. Die kan je downloaden via Windows Update. Anderzijds zullen splinternieuwe laptops van fabrikanten met Windows 11 voorgeïnstalleerd in de rekken verschijnen.

Gefaseerde uitrol

De upgrade naar Windows 11 is gratis voor Windows 10-gebruikers en zal volgens Microsoft gefaseerd verlopen. Dat betekent concreet dat niet iedereen met een compatibele Windows 10-pc op dag 1 de upgrade zal krijgen. Microsoft kijkt naar de hardware van toestellen en de lessen geleerd uit het Insider-testprogramma, en zal het besturingssysteem eerst pushen naar pc’s waarmee het geen problemen verwacht. Het is de bedoeling dat iedereen die de upgrade krijgt aangeboden, van een naadloze ervaring kan genieten. Alle compatibele toestellen moeten in principe tegen midden 2022 toegang krijgen tot Windows 11.

Indien je kan wachten, zal Microsoft via Windows Update zelf een seintje geven wanneer Windows 11 precies beschikbaar is voor jouw pc. Je kan bij Instellingen en Windows Update ook zelf op Naar updates zoeken klikken. Wanneer de Windows 11 precies op jouw compatibel toestel terecht komt, valt niet echt te voorspellen. Je kan vanaf 5 oktober ook zelf het heft in handen nemen en de update manueel forceren via de Media Creation-tool van Microsoft.

Nieuwe functies

Windows 11 brengt tal van nieuwe functies met zich mee, waaronder een nieuw design, widgets, een strakke integratie van Microsoft Teams, een herwerkt startmenu en een nieuwe Microsoft Store. De aangekondigde mogelijkheid om Android-applicaties te draaien, ontbreekt voorlopig nog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home