Tekst uit afbeeldingen kopiëren, snel accenten typen en pixels meten met PowerToys

PowerToys

PowerToys kreeg in de laatste update drie handige nieuwe functies mee. Wij leggen je uit hoe je die gebruikt.

PowerToys is een set hulpprogramma’s waarmee computertechnische gebruikers aan de slag kunnen om Windows 10 en 11 te personaliseren. Soms gaat het om een toevoeging van een functie, terwijl in andere gevallen functies worden gewijzigd. De software moet uiteindelijk tot een verhoging van de productiviteit leiden.

Aan de tool wordt continu gesleuteld. Op 6 september lanceerde de nieuwste versie, PowerToys 0.62. Het programma is daarmee weer drie nieuwe, handige functies rijker. Schermliniaal laat gebruikers pixels op het scherm meten. Quick Accent is een snelle manier om letters met accenten te typen. Text Extractor tot slot laat gebruikers tekst kopiëren uit een afbeelding.

lees ook

PowerToys van Microsoft krijgt functie om tekst te kopiëren uit een afbeelding

Hoe je deze nieuwe functies gebruikt, leggen wij je uit. Zorg ervoor dat PowerToys up-to-date is als je deze functies wil uitproberen. In versie 0.62 hebben de nieuwe functies een eigen vak gekregen in het overzicht aan de linkerkant.

 • Schermliniaal

  Schermliniaal heeft als functie het meten van pixels op het scherm. Designers kunnen ermee aan de slag om standaardtaken uit te voeren zoals redlining of om lay-outs te analyseren.

  Druk de toetsencombinatie Windows-toets + Shift + M in om het hulpmiddel te laten verschijnen. Er zijn verschillende opties: Bounds, Spacing, Horizontal Spacing en Vertical Spacing. De afstand-opties zijn er om vergelijkbare pixels langs horizontale en verticale assen te traceren.

  PowerToys

 • Quick Accent

  Wie regelmatig woorden typt met accent zal dan weer veel hebben aan de functie Quick Accent. Eén, bèta en cliché typen zal veel eenvoudiger gaan.

  De functie activeer je via de PowerToys-app. Zoek in het menu links naar Quick Accent en klik op deze naam. Klik dan op Instellingen openen, in standaardinstellingen staat de functie namelijk uit. Bij Quick Accent inschakelen verschuif je de balk op Aan.

  Typ vervolgens de letter waar een accent op moet en druk onmiddellijk daarna op de spatiebalk of de pijltoets naar links of rechts. Hou deze combinatie ingedrukt om een keuzemenu tevoorschijn te laten toveren met de verschillende accentmogelijkheden in. Met de pijltoetsen navigeer je naar de letter die je nodig hebt en laat dan de combinatie los om de letter te typen.

  PowerToys

 • Text Extractor

  De laatste toevoeging maakt het mogelijk om tekst uit een afbeelding te kopiëren. Dat gebeurt met hulp van OCR (Optical Character Recognition).

  Druk de combinatie Windows-toets + Shift + T in op de functie te gebruiken. Daarna selecteer je een rechthoekige zone waarin de tekst die je wil kopiëren staat geschreven. De tekst wordt automatisch naar het klembord gekopieerd en is eenvoudig in een document te plakken met Ctrl + V.

  PowerToys

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home