Microsoft keurt ChatGPT-integratie in PowerToys goed

Microsoft geeft groen licht om ChatGPT in PowerToys te integreren. Met een handige sneltoets kan je de AI-tool oproepen.

Softwareontwikkelaar Simone Franco krijgt de goedkeuring van Microsoft om ChatGPT in PowerToys te integreren. Sinds de handige toolkit voor Windows 11 en Windows 10 in 2020 nieuw leven werd ingeblazen als opensource-project, worden er om de haverklap nieuwe functies toegevoegd die je een stuk efficiënter kunnen maken.

Nu wordt aan de toolkit een handige sneltoets naar ChatGPT toegevoegd. De plug-in wordt op dit ogenblik ontwikkeld en kan je volgen op de GitHub projectpagina. Franco wil de AI-tool integreren via de PowerToys Run-extensie. Dat is een verlengde van PowerToys dat klaarstaat om sneltoetsen op te vangen. Door in dit geval op Alt + Spatie te drukken, kan je beginnen met typen in ChatGPT.

Microsoft wil overal duidelijk maken dat al tien miljard dollar investeerde in OpenAI en tot op vandaag nog honderden miljoenen extra investeert in ChatGPT. Als resultaat stopt Microsoft de slimme AI-assistent overal in waar het maar kan: Bing, LinkedIn, Office, Dynamics 365 en Power Platform en Teams.

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de integratie van ChatGPT in PowerToys beschikbaar is. Volg het GitHub-project op de voet om een gerichtere releasedatum aan te voelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home