PowerToys van Microsoft krijgt functie om tekst te kopiëren uit een afbeelding

PowerToys

Microsoft heeft een nieuwe functie aangekondigd voor PowerToys. Met de functie moet het mogelijk zijn om tekst te kopiëren uit een afbeelding.

PowerToys krijgt een nieuwe functie, PowerOCR (Optical Character Recognition). Het moet zo mogelijk worden om tekst uit een afbeelding te kopiëren. Gebruikers kunnen hiervoor een rechthoekige zone aanduiden, een woord aanklikken of rechts klikken op de afbeelding.

Bron: Microsoft

Breed gebruik

In de apps van Microsoft is vaak al een soortgelijke functie beschikbaar. De functie wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om tekst van visitekaartjes te halen. Door de functie naar PowerToys te halen, kan het in iedere app gebruikt worden.

PowerToys is een set hulpprogramma’s waarmee computertechnische gebruikers aan de slag kunnen om Windows te personaliseren. Soms gaat het om een toevoeging van een functie, terwijl in andere gevallen functies worden gewijzigd. De software moet uiteindelijk tot een verhoging van de productiviteit leiden.

lees ook

Fan van PowerToys? Probeer als ontwikkelaar eens DevToys

Microsoft geeft zelf geen datum voor de officiële uitgave van de nieuwe functie. Voorlopig een GitHub Pull Request het enige bewijs van de functie. Daar werd het al aangevinkt als gevalideerd en kunnen gebruikers het handmatig testen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home