Microsoft PowerToys ondersteunt nu meerdere pc’s met dezelfde muis en toetsenbord

Microsoft PowerToys

PowerToys versie 0.70 voegt enkele nieuwe functies toe waarbij ‘Mouse Without Borders’ de belangrijkste is.

Microsoft heeft net een nieuwe update gelost van PowerToys, een handige tool voor Windows 11 power-users. In versie 0.70 zitten een aantal kleine nieuwe functies en verbeteringen, waar ‘Mouse Without Borders’ het meest opvalt. Met deze functie kan je een muis en toetsenbord gebruiken over meerdere pc’s. Nog handiger: bestanden in Klembord kan je delen over de verschillende machines.

PowerToys krijgt zelf een upgrade mee naar .NET 7 en bevat nu ook een ‘Peek’-optie. Hiermee kan je een kleine preview van bestanden in Verkenner wanneer je een sneltoets indrukt (Ctrl + Spatie is standaard).

Verder krijgen Register-preview, Awake en Mouse Jump enkele verbeteringen mee die het gebruik ervan prettiger en intuïtiever maakt. Je kan alle verbeteringen van PowerToys versie 0.70 op GitHub bekijken.

lees ook

Microsoft keurt ChatGPT-integratie in PowerToys goed

Heb je PowerToys al op je pc geïnstalleerd? Normaal heb je dan al een melding ontvangen dat er een nieuwe update beschikbaar is of wordt die automatisch geïnstalleerd. Je kan ook altijd rechterklikken op het PowerToys-icoon en Instellingen kiezen. Daar in de lijst staat normaalgezien de nieuwe update klaar en moet je enkel op Nu installeren klikken.

Nog nooit Windows PowerToys geïnstalleerd en ben je een Windows 11 power-user? Dan mis je heel wat handige functies om je productiviteit sterk te verhogen. Klik hier om de toepassing te downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home