Zo verzend je WhatsApp-berichten zonder het telefoonnummer op te slaan 

Met deze drie hacks hoef je nieuwe telefoonnummers niet op te slaan in je contactlijst om een WhatsApp-bericht te versturen.  

Wanneer je in WhatsApp een bericht wil verzenden naar een telefoonnummer dat niet in je contactlijst staat, vraagt WhatsApp jou om dat nummer eerst op te slaan als een contactpersoon. Deze extra stap kan vervelend zijn wanneer je bijvoorbeeld voor je job naar veel nummers moet sturen. Gelukkig bestaan er drie manieren om deze stap te omzeilen en meteen een bericht te sturen naar een niet-opgeslagen nummer.  

  • Chat met jezelf

    Een eerste methode is om een chat met jezelf te starten. Je plaats het nummer waar je een bericht naar wil versturen in dit gesprek. Klik nadien opnieuw op het blauw geworden nummer en selecteer chatten met, zodat er een nieuwe chat geopend wordt.

  • WhatsApp-link

    Een tweede manier om een bericht te verzenden zonder het telefoonnummer op te slaan, is om een WhatsApp-link te maken: wa.me-link. Dit doe je door https://wa.me/ in een webbrowser te typen gevolgd door het telefoonnummer, bijvoorbeeld https://wa.me/1234567890. Dan verschijnt er een website van WhatsApp met een groene knop doorgaan naar chat. Belangrijk bij deze functie is dat je de landcode van het telefoonnummer toevoegt.

  • Groepsgesprek

    Tot slot kan je ook eenvoudig naar een telefoonnummer sturen, wanneer die behoort tot een WhatsApp-groepsgesprek. Klik op het nummer in de WhatsApp-groep en selecteer de optie bericht. Vervolgens opent er zich automatisch een nieuw chatvenster.

Op basis van bovenstaande drie omwegen, kan je relatief snel een bericht sturen naar een telefoonnummer, zonder deze op te slaan in je contacten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home