[ADV] LG helpt Brandweer Antwerpen bij te staan in noodsituaties met digital signage

[ADV] Brandweer Zone Antwerpen is een van de 34 Belgische hulpverleningszones. Ze is verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de stad Antwerpen en de gemeenten Zwijndrecht en Wijnegem.

De leden van de brandweer zijn verantwoordelijk voor het reageren op noodoproepen en ze staan in voor brandpreventie, verzorgen opleidingen en doen aan voorlichting.

Per jaar vinden ruim 13.000 interventies plaats, goed voor een gemiddelde van 35 per dag. De brandweeracties zijn erg divers: brandbestrijding, tussenkomsten op het water, opruimen van gevaarlijke stoffen… Slechts een klein deel van de interventies betreft brand.

Uitdaging

Om snel en gepast te kunnen reageren, is een snelle, maar grondige informatieoverdracht noodzakelijk. Het vorige televisiesysteem dateerde uit 2009 en bood niet langer de nodige flexibiliteit. Voorheen beschikte de brandweer uitsluitend over piepers; ze wisten dat er een noodsituatie was, maar de precieze aard bleef daardoor onduidelijk. De vraag van de brandweer was welomlijnd: ze hadden nood aan een systeem waarbij brandweermedewerkers zo snel mogelijk, in één oogopslag, konden zien waarvoor ze werden opgeroepen, zodat ze zich op de juiste manier konden voorbereiden.

Oplossing

LG Business Solutions leverde 60 professionele displays uit de SM5KD-serie. Deze werken met een smart platform, dankzij een ingebouwde system-on-chip (SoC) waardoor een externe aansturing overbodig wordt. De schermen worden bediend met behulp van de LG Web OS Solution. Deze oplossing werd aangereikt omdat uit vorige installaties al was gebleken dat deze erg stabiel, betrouwbaar en compleet was.

De selectie

De Brandweer Zone Antwerpen kwam bij LG Business Solutions terecht via partner Centomedia. Samen met LG werd gekeken naar de specifieke noden en wensen van de brandweer. Dankzij de flexibele mogelijkheden die het LG Web OS biedt, was een oplossing snel gevonden. Slechts één applicatie moest op maat worden gemaakt en toegevoegd aan het platform om het voor te bereiden op een naadloze invoering bij de brandweer.

Voordeel

Naast de geweldige kwaliteit van de schermen en de betrouwbaarheid van het LG-platform beschikken brandweermannen vandaag ook meteen over een volledig plaatje. Ze weten direct waarvoor ze worden opgeroepen en wat hen te wachten staat, waardoor ze beter voorbereid zijn. De video-oplossing zorgt op die manier mee voor een verhoogde veiligheid voor mensen die dagelijks hun leven wagen. Daarnaast kunnen de schermen nu eveneens makkelijk worden ingezet voor presentaties en voorlichtingen ter plekke.

Dit is een ingezonden bijdrage van LG. Via deze link vind je meer informatie over de oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home