Hoe Synology nieuwe mensen en grote bedrijven wil aanspreken met DSM 7.0 en C2

synology

Synology lanceerde met DSM 7 zijn belangrijkste update in jaren. De lancering gaat gepaard met een hernieuwde focus. Het bedrijf wil enerzijds meer naambekendheid en richt zich anderzijds voluit op enterprises.

Met Synology DSM 7.0 geeft de Taiwanese NAS-specialist het startschot voor een nieuw hoofdstuk in zijn 21-jarige bestaan. “DiskStation Manager 7 is het eerste besturingssysteem waarbij we onze on-premises-oplossingen integreren met de cloud”, zegt Victor Wang, Managing Director bij Synology Frankrijk.

Van thuisgebruiker naar enterprise

Wang ziet DSM 7.0 niet alleen als een grote update voor bestaande klanten, maar ook als een manier om zijn merk bij meer mensen en bedrijven binnen te krijgen. “Vroeger zagen mensen Synology vooral als een fabrikant van producten voor thuisgebruikers of kleine ondernemingen. Enterprise zat niet meteen top of mind. Die perceptie willen we nu veranderen.” Daartoe zit DSM 7.0 vol met nieuwe functies.

Hij verduidelijkt: “De noden van enterprises zijn anders dan die van kleinere ondernemingen. Daarom introduceren we ondersteuning voor petabyte-volumes en fiber channel. Wanneer een drive het begeeft mag er weinig tot geen downtime zijn, dus verbeterden we ook de snelheid waarmee een gedegradeerd volume wordt hersteld.” Synology zet verder in op efficiënter beheer. “Active Insight is een splinternieuwe clouddienst waarmee beheerders de gezondheid van meerdere toestellen eenvoudig en van overal kunnen monitoren.”

Complexe upgrade

In totaal bevat DSM 7.0 886 grote en kleine nieuwe functies vergeleken met DSM 6.2. Omdat Synology-toestellen essentiële componenten zijn in de infrastructuur van veel bedrijven, wilde de fabrikant niets aan het toeval over laten. Dat resulteerde in een lang ontwikkelingsproces. Uiteindelijk verscheen DSM 7.0 bijna twee jaar later dan aanvankelijk voorspeld. “We hebben het besturingssysteem heel uitgebreid getest”, zegt Wang daarover. “Bovendien hebben we met de bèta veel feedback verwerkt. Dat kostte tijd.”

We kunnen ons geen fouten veroorloven.

Victor Wang, Managing Director Synology Frankrijk

De ontwikkeling van DSM 7.0 was een groot werk. “In ons hoofdkwartier werken ongeveer 800 mensen”, verduidelijkt Wang. “Ongeveer 70 procent werkt in R&D. Ze bouwen niet alleen het besturingssysteem maar zorgen er ook voor dat alle software goed draait.” De alsmaar groeiende line-up maakt de taak extra complex. “We hebben meer dan 30 verschillende NAS-modellen met verschillende cpu-platformen. In totaal draaien er ongeveer 8 miljoen Synology-NAS-toestellen wereldwijd. We kunnen ons geen fouten veroorloven.”

De evolutie van C2

De nieuwe functies in DSM 7.0 zijn slechts de eerste pijler waarop Synology zijn toekomstplannen bouwt. De tweede is de C2-cloud. C2 bestaat al enkele jaren als een opslagdienst waarnaar Synology-gebruikers hun NAS kunnen back-uppen. Daar komen nu verschillende services bovenop. “C2 werd een aparte business unit binnen ons bedrijf”, zegt Wang daarover. “We ontwikkelen het cloudaanbod onafhankelijk van onze NAS-producten maar houden natuurlijk wel rekening met feedback van onze NAS-klanten.”

lees ook

Hoe Synology jou en je bedrijf wil overtuigen met zijn nieuwe C2 Cloud

Het C2-aanbod blijft opslag voor NAS-back-ups omvatten. Dat luik heet C2-storage. Daar komt C2 Backup voor het veilig stellen van endpoints bij, samen met C2 Identity voor onder andere single sign on en C2 Transfer om bestanden uit te wisselen. Voor consumenten lanceert Synology nog de wachtwoordmanager C2 Password.

Functionaliteit en marketing

Wang ziet C2 als een unieke dienst die nieuwe klanten zonder NAS moet aantrekken. “Met C2 Password hopen we consumenten aan te spreken die Synology zo leren kennen. Hopelijk maken zij dan op termijn de sprong naar de aankoop van een NAS, of helpen ze bij de introductie van een toestel in hun bedrijf.” C2 heeft voorlopig dus een marketingfunctie voor Synology.

Dat betekent niet dat C2 los staat van DSM 7.0. Integendeel. Wang: “De diensten zijn een plus bij de on-premises-oplossing.” Synology zet immers sterk in op de integratie van het cloudluik met zijn NAS-besturingssysteem. Een mooi voorbeeld is de Hybrid Share, waarbij een klassieke on-premises map wordt uitgebreid naar de cloud. Bestanden staan zo in de cloud en worden voor een stuk in een lokale cache bewaard. Voor de eindgebruiker lijkt het alsof hij of zij een gewone gedeelde map gebruikt.

Concurrentie met de grote namen

DSM 7.0 en C2 (waarvan de nieuwe functies de komende maanden beschikbaar komen) staan naast de nieuwe hardware die Synology de afgelopen maanden introduceerde. Denk daarbij niet alleen aan geavanceerde DiskStations en RackStations op maat van grote organisaties, maar ook de eigen HDD’s en SSD’s. Daarmee wil Synology een totaaloplossing aanbieden die ook enterprises kan bekoren.

“We willen onze naam echt met grote bedrijven linken”, zegt Wang. Hij beseft dat hij daarvoor moet concurreren met grote namen zoals HPE en Dell EMC. “We hebben verschillende troeven in handen. De eenvoud en begrijpbaarheid van de software is één van de voordelen. Verder bieden we een kostenefficiënte oplossing voor opslag. Tel daarbij unieke functies zoals Active Insight en het C2-aanbod, en er is reden genoeg om voor Synology te kiezen.”

We willen onze naam echt met grote bedrijven linken.

Victor Wang, Managing Director Synology Frankrijk

Synology boekt in ieder geval vooruitgang, ook voor de lancering van DSM 7. Internationaal tekende Unesco en Holiday Inn bijvoorbeeld al in op het aanbod van de NAS-specialist maar Wang hoopt in de toekomst meer caseverhalen klaar te hebben.

Toekomst

Hoeveel tractie DSM 7.0 en het vernieuwde C2 zullen genereren, blijft afwachten. Wang hoopt tegen het einde van dit jaar met C2 wel één miljoen mensen te bereiken. Verdere toekomstplannen blijft de country manager ons voorlopig verschuldigd. “C2 en DSM 7.0 zijn heel grote vernieuwingen. We willen afwachten wat de impact daarvan zal zijn.”

Grote updates met nieuwe functies zijn leuk, maar schrikken zeker in een bedrijfscontext een beetje af. Dat begrijpt Wang ook. Hij hamert er op dat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken. “We hebben DSM 7.0 heel uitgebreid getest en er zijn geen compatibiliteitsproblemen. Korte downtime tijdens de upgrade is wel onvermijdelijk, ook binnen high availability-clusters die simultaan worden geüpdatet.”

lees ook

Aan de slag met Synology DSM 7.0: wat is er nieuw?

Wang vereenzelvigde tijdens ons gesprek het enthousiasme van Synology. Het bedrijf is absoluut klaar voor een nieuw hoofdstuk waarbij het wil evolueren van een favoriet van enthousiastelingen naar een betrouwbare naam voor bedrijven groot en klein. De hardware, software en diensten staan op punt, nu de bredere naamsbekendheid nog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home