Synology zet verder in op high end serveropslag met twee nieuwe rackstations

synology

Synology lanceert twee nieuwe rackstations, gericht op organisaties die robuuste opslagcapaciteit zoeken.

Synology introduceert de RackStation RS2421+, de Rackstation RS2421RP+ en de RackStation RS2821RP+. Dat zijn drie nieuwe opslagservers gericht op de kmo. De RS2421(RP)+ en de RS2821RP+ hebben respectievelijk capaciteit voor 12 en 16 drives. Via de PCIe-sleuf kan je de toestellen optioneel uitbreiden met een netwerkkaart met twee 10 GbE of 25 GbE-poorten. Je kan ook kiezen voor een M.2-adapter om de Rackstation zo uit te rusten met een snelle SSD-cache zonder een drive-sleuf op te offeren.

synology rackstation

De servers komen met maximaal 32 GB aan DDR4 ECC-geheugen. Ze worden aangedreven door een AMD Ryzen Embedded V1500B-quadcoreprocessor. Standaard zijn ze voorzien van vier gigabit ethernet-poorten. De RP-versies krijgen een extra voeding mee om uitval te vermijden.

Prestaties

Synology claimt dat de toestellen een stuk sneller zijn dan hun voorgangers. Ze kunnen allemaal overweg met 59K 4K random schrijf-IOPS. De 12 bay-versies bolwerken tot 106K 4K random lees-IOPS, terwijl het 16 bay-model net 105K haalt. De maximale sequentiële lees- en schrijfsnelheid voor alle toestellen bedraagt 2.200 MB/s en 1.154 MB/s, al zijn de werkelijke prestaties natuurlijk sterk afhankelijk van de schrijven en RAID-configuratie die je kiest.

Net als de andere opslagtoestellen in het gamma van Synology draaien deze servers DiskStation Manager (DSM). DSM is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk besturingssysteem met een zachte leercurve, wat het beheer van deze servers relatief eenvoudig maakt. Bovendien krijg je via DSM toegang tot een heleboel krachtige software van Synology zelf, zoals geavanceerde back-up-oplossingen en zelfs een communicatie en office-suite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home