Het hybride werkmodel stimuleert bedrijfstransformatie en -veerkracht, zo toonde de pandemie al aan aangezien hybride werkplekken eenvoudiger konden reageren op de veranderende zakelijke omgeving. Na de pandemie zullen ook heel wat bedrijven vasthouden aan de hybride werkplek, maar hoe breng je dat tot een succes?
Thuiswerken werd van het ene op het andere moment de situatie waar heel wat werknemers zich in bevonden aan het begin van de pandemie. Momenteel is het in veel landen nog verplicht, maar ook eens de verplichting wegvalt zullen veel bedrijven hun werknemers niet langer iedere dag op de werkplek verwachten.
Toch zijn nog niet alle bedrijven overtuigd van de voordelen van thuiswerken. Voor wie nog een extra zetje nodig heeft, is het belangrijk te weten dat hybride werkplekken veel flexibiliteit bieden. Bovendien blijken werknemers meer tevreden als zij de mogelijkheid krijgen om ook thuis te werken. Omarm je de hybride werkplek niet, dan val je binnenkort eigenlijk gewoon uit de boot.
Succesvol omschakelen naar een hybride werkplek
Een groot aantal werkplekken weet al zeker na de pandemie plaats te maken voor een hybride werkmodel. Thuiswerken wordt daar gecombineerd met dagen op kantoor werken. Nu de pandemie nog niet volledig aan zijn einde is gekomen, door de opflakkering van een nieuwe variant, is het ideale moment aangebroken om al eens goed na te denken over het hybride werkmodel van jouw bedrijf. In dat denkproces vormt de ‘Gids voor slimme werkplekken’, van Kyocera een belangrijke leidraad.
In de gids worden drie fasen onder handen genomen, die zorgen voor een succesvolle implementatie van een hybride werkstrategie. Download de gids door hier je gegevens in te vullen.