Schneider Electric geeft advies over cyberbeveiliging aan Belgische ondernemingen

schneider electric

Schneider Electric België lanceert een cybersecurity consulting afdeling. De dienstverlening bekijkt IT en OT samen om advies te geven.

In België komt er een nieuwe speler bij die cyberbeveiligingsadviezen geeft aan bedrijven. Schneider Electric kondigt namelijk aan een eigen consulting afdeling te openen in ons land.

Combinatie IT en OT

De kennis en ervaring die het bedrijf opbouwden moeten ervoor zorgen dat de dienstverlening een succes wordt. Concreet bouwde het bedrijf 220 fabrieken in de wereld. Alles wat Schneider Electric niet uit het veilig houden van deze fabrieken leerde, wordt aangevuld door een netwerk van software-partners.

Al is de jarenlange aanwezigheid van Schneider Electric niet de enige troef. “Als mensen aan cybersecurity denken, denken ze vaak aan IT. Veel cybersecurity bedrijven zijn ook puur op IT gericht. Maar dat is een te beperkte visie, het gaat om de combinatie van IT én OT, zeker in een productie-omgeving. En laat dat net ook ons sterke punt zijn”, vertelt Patrick Hesters, Cybersecurity Business Consultant bij Schneider Electric.

Cyberdreiging in ieder land

Cyberaanvallers laten geen landen bespaard van aanvallen. Recent bracht Check Point Research nog een onderzoek naar buiten de dreiging van ransomware-aanvallen. In België bleek het wekelijks om 77 organisaties te gaan die slachtoffer worden.

Vorige maand werden Miko en hogeschool VIVES getroffen door cyberaanvallen. Dat heeft steeds gevolgen voor de continuïteit van de onderneming en de kosten van een cyberaanval kunnen dan ook snel oplopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home