Cyberaanvallers proberen datasystemen hogeschool VIVES binnen te dringen

Hackers

Al sinds vrijdag proberen hackers gegevens van studenten en leerkrachten van hogeschool VIVES in handen te krijgen. Dinsdag besloot de school daarom verschillende systemen tijdelijk plat te leggen.  

Verschillende systemen van hogeschool VIVES liggen tijdelijk plat. Dat werd besloten nadat de hackers afgelopen weekend pogingen ondernamen om software te installeren, vernam de VRT van Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES. De software zou de hackers toegang geven tot verschillende wachtwoorden.

Eens de aanval opgemerkt werd, twijfelde de school niet en werden de systemen afgesloten. De data van de studenten en het personeel werden veiliggesteld voordat de hackers iets konden lospeuteren. Toch was het maar op het nippertje want de hackers hadden al toegang tot de controlekamer van de datasystemen.  

Wachtwoord in handen

Na een onderzoek stelde het IT-team vast dat de aanvallen eigenlijk al sinds 17 maart bezig zijn. Pas vanaf 8 april probeerde de hackersgroep kwaadaardige software te installeren. Wie er achter de aanval zit, is nog niet duidelijk.

Verder werd wel gevonden dat de hackers probeerden binnen te dringen met het wachtwoord van een leerling. Studenten en leerkrachten kregen dan ook het verzoek hun wachtwoord opnieuw in te stellen. Dat verzoek geraakt niet tot bij de studenten via het e-mailsysteem van de school, aangezien dat systeem platligt.

Campussen van hogeschool VIVES liggen verspreid over Vlaanderen. Alle campussen ondervinden hinder van de cyberaanvallen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home