Schneider Electric introduceert vernieuwd datacenter-portfolio voor AI- en high density-toepassingen

Schneider Electric vernieuwt zijn white space-portfolio met een focus op high density-toepassingen en AI-workloads. Het nieuwe portfolio biedt verbeterde belastbaarheid, koelcapaciteit en connectiviteit.

Schneider Electric introduceert een vernieuwd white space-portfolio voor datacenters. De vernieuwde oplossingen omvatten onder andere de tweede generatie NetShelter SX-behuizingen. Deze racks kunnen tot 25 procent meer gewicht dragen dan de vorige modellen, wat neerkomt op ongeveer 1.800 kilo. Deze capaciteit is essentieel voor het huisvesten van de zwaardere apparatuur die nodig is voor AI en high-performance computing.

De verbeterde perforatie in de deuren van de NetShelter SX Gen2-racks verhoogt de luchtstroom, wat dan weer relevant is voor het koelen van high density-serverconfiguraties. Daarnaast bieden de racks meer ruimte en betere opties voor kabelbeheer. De beveiliging van fysieke apparatuur wordt voorzien door een volledig stalen constructie en driepunts-vergrendelingssystemen.

lees ook

Meer datacenters en meer AI: ecologisch verantwoord?

De nieuwe racks verminderen de klimaatimpact volgens Schneider Electric met ongeveer 3,3 procent per rack vergeleken met de vorige generatie en zijn voor 97 procent- procent recyclebaar. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten, waaronder 42U, 45U, 48U, en in brede, extra brede en diepe modellen.

Geavanceerde koeling en flexibiliteit

Het NetShelter Aisle Containment-systeem maakt ook onderdeel uit van het vernieuwde aanbod. Het biedt tot twintig procent meer koelcapaciteit. Dit is relevant aangezien moderne AI-servers en andere high density-toepassingen aanzienlijke hoeveelheden warmte genereren.

Het systeem bevat een luchtstroomregelaar die de ventilatorsnelheid automatiseert, waardoor het energieverbruik van de ventilator tot 40 procent lager ligt dan bij traditionele passieve koelsystemen. Het nieuwe ontwerp van het containmentsysteem vermindert ook energiekosten met vijf tot tien procent.

Beveiliging en beheer met NetShelter Rack PDU Advanced

De NetShelter Rack PDU Advanced met Secure NMC3 is tot slot een vernieuwde stroomverdeler die nieuwe beveiligingsfuncties en verbeterde beheermogelijkheden biedt. De Secure NMC3-netwerkbeheerkaart bevat cybersecurity-integraties en maakt validatie door derden mogelijk voor firmware-updates. Dat vermindert het handmatige werk dat nodig is om de PDU’s veilig en up-to-date te houden.

De PDU ondersteunt toepassingen met stroomvereisten tot 70 kW per rack en biedt functies die energie-efficiëntie en operationele betrouwbaarheid verbeteren. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het datacenter.

Alle producten in het vernieuwde White Space-portfolio van Schneider Electric zijn per direct te bestellen, waarbij de Secure NMC3 beschikbaar is vanaf het vierde kwartaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home