SoSafe brengt AI-bot Sofie tot leven en introduceert Human Risk OS

SoSafe - AI-bot Sofie

SoSafe lanceert twee nieuwe oplossingen waaronder een Human Risk OS voor het tegengaan van menselijke cyberrisico’s en een AI-chatbot genaamd Sofie, die security professionals ondersteunt.

SoSafe heeft een nieuw ‘Human Risk Operating System’ (Human Risk OS) gelanceerd dat organisaties helpt bij het identificeren, monitoren en verminderen van menselijke cyberrisico’s. Daarnaast introduceert het bedrijf ‘Sofie’, een AI-ondersteunde multi-channel bot. De nieuwe oplossingen werden gepresenteerd tijdens een productlancering op 23 mei in Keulen. 

Alles in één platform

Het Human Risk OS integreert alle SoSafe-toepassingen in één platform. Het systeem ondersteunt securityteams met een holistische aanpak van human risk management. Door real-time detectie en analyse van menselijk gedrag kunnen proactieve maatregelen worden genomen om cyberincidenten te voorkomen. 

Niklas Hellenmann, CEO van SoSafe, benadrukt dat traditionele cyberprogramma’s vaak tekortschieten in het huidige dynamische cyberlandschap. Het nieuwe OS biedt drie kernelementen: 

  • Menselijke gedragsindicatoren: Deze brengen digitale activiteiten en cybersecuritycultuur in kaart, zowel op individueel als op groepsniveau. 
  • Menselijke security index: Deze index verwerkt de gedragsindicatoren en combineert deze met informatie zoals senioriteit en digitale toegang, wat resulteert in een overzicht van beveiligingsprestaties. 
  • Interventie Hub: Deze hub stelt strategieën voor om menselijke cyberrisico’s te verminderen door middel van gedragsverandering. 

Maak kennis met Sofie

Sofie is een AI-ondersteunde bot die menselijke risico’s in cybersecurity reduceert. De bot analyseert gedrag, situaties en compliance, en kan op maat worden geprogrammeerd dankzij de Large Advanced Language Models waarop Sofie is gebouwd. Hierdoor biedt Sofie de juiste ondersteuning en tools aan security professionals. 

lees ook

Het is hoog tijd dat we cybersecurity ‘vermenselijken’

Ilona Simpson, CIO en Executive Adviseur bij SoSafe, stelt dat Sofie cybersecurity onderdeel maakt van het dagelijks werk. Door het gebruik van gedragsgegevens en nieuwe technologieën vereenvoudigt SoSafe complexe beveiligingsvraagstukken. De focus op automatisering en efficiëntie bespaart tijd en verbetert de algehele beveiliging. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home