Palo Alto Networks lanceert Nova-software met betere bescherming tegen zero-days

Palo Alto Networks

Palo Alto lanceert een grote update voor zijn Pan-OS-software. Pan-OS 11.0 krijgt de naam Nova en bevat veel nieuwigheden, waaronder bescherming tegen ATP’s en zero-days.

Palo Alto Networks introduceert Pan-OS 11.0 Nova. Dat is een grote update voor het Pan-OS-besturingssysteem voor de firewalls van de beveiligingsspecialist. Palo Alto stopt aan dat versie 11.0 meer dan 50 productupdates en innovaties bevat. De focus voor Nova ligt op bescherming tegen zero-days en Advanced Threat Prevention (ATP).

Nova zou tot 26 procent meer zero-day kwetsbaarheden tegenhouden vergeleken met huidige sandbox-oplossingen en detecteert tot 60 procent meer injectie-aanvallen, zegt Palo Alto. Hoe dat cijfer tot stand kwam, is echter niet helemaal duidelijk. De bescherming binnen Nova bestaat in ieder geval uit twee pijlers.

Wildfire en ATP

Eerst en vooral is er Advanced Wildfire. Die functionaliteit zorgt voor een slimme analyse van geheugen in combinatie met observatie van malware-gedrag, zodat zelfs heel heimelijke virussen die bijvoorbeeld een sandbox-omgeving kunnen detecteren, toch worden gevangen.

lees ook

Palo Alto Networks lanceert next-gen SOC-platform

Vervolgens implementeert Palo Alto ATP-bescherming voor injectie-aanvallen. Dat zijn aanvallen waarbij hackers kwetsbaarheden misbruiken om eigen code te draaien. De ATP-bescherming binnen Nova moet via deep learning-modellen vaststellen wanneer dergelijke code wordt uitgevoerd.

Palo Alto Networks geeft nog aan dat Pan-OS 11.0 Nova voortaan web proxies ondersteunt. Verder integreert de beveiligingsspecialist zijn Cloud Access Security Broker (CASB) voor Prisma SASE.

Nieuwe firewalls

Samen met Nova lanceert Palo Alto enkele nieuwe firewalls. Die moeten tot vijf keer beter presteren dan de vorige generatie en ondersteunen glasvezel en PoE. Het gaat om volgende toestellen:

  • PA-445 en PA-415 voor kmo’s of satellietkantoren: Kleine en middelgrote bedrijven krijgen via deze firewalls toegang tot de flexibiliteit van glasvezel en PoE . Ze zijn ook uitgerust met dubbele stroombevoorrading en stille koeling zonder ventilator.
  • PA-1400 voor grote bedrijven: De nieuwe PA-1400-reeks is tot vijf keer performanter dan de vorige generatie firewalls en kan volgens Palo Alto tot zeven keer meer capaciteit per sessie aan.
  • PA-5440 voor grote campussen en datacenters: De PA-5440 is de meest performante vaste vormfactor in 2RU. Dit nieuwe platform is tot twee keer krachtiger dan de vorige generatie PA-5260s, klinkt het.

Pan-OS 11.0 Nova is samen met de meeste nieuwe beveiligingsfuncties beschikbaar vanaf november. De nieuwe hardware komt vanaf december op de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home